Βίντεο

Νίκος Βούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να απευθυνθεί στην κοινωνία με αφετηρία τις αξίες, τις θέσεις και τα «γυαλιά» της σύγχρονης Αριστεράς

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ με τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

• Οι εξελίξεις με τις πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων είναι δραματικές και αδιανόητες. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στη Νέα Αγχίαλο και τις εγκαταστάσεις της πολεμικής μας αεροπορίας. Αδιανόητο είναι επίσης ότι το περίφημο και πολυδιαφημισμένο Σχέδιο «Αιγίς» για την Πολιτική Προστασία, που είχε εκπονηθεί, πριν από μόλις ενάμιση χρόνο, από το νεοσύστατο τότε υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τον πρώην υπουργό κ. Στυλιανίδη και το οποίο προέβλεπε «σύγχρονα μέσα και ευφυή συστήματα πρόληψης», έμεινε απλώς στα χαρτιά ως ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε υποβάλλει στη Βουλή, το 2019 μετά την τραγωδία στο Μάτι, το πόρισμα του διακεκριμένου, στην Ευρώπη, καθηγητή κ. Γκολντάμερ, το οποίο είχε γίνει διακομματικά δεκτό. Σε αυτό το πόρισμα υπήρχε αναλυτικός σχεδιασμός για όλα τα στάδια πρόληψης και αντιμετώπισης των ασύμμετρων φαινομένων που αντιμετωπίζουμε λόγω και της κλιματικής κρίσης. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα. Είναι ντροπή.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να «διαβάσει» τη νέα, πολύ σύνθετη, πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και να απευθυνθεί στην κοινωνία με αφετηρία τις αξίες, τις θέσεις και τα «γυαλιά» της σύγχρονης Αριστεράς. Δεν υφίσταται ένα δίλημμα ως προς την «μετακίνηση» του κόμματος. Πόσω μάλλον σήμερα, που στην Ευρώπη, βλέπουμε την ακροδεξιά να ξανασηκώνει κεφάλι. Συμβαίνει άλλωστε και στη χώρα μας με τους Σπαρτιάτες και τους θρησκόληπτους της Νίκης.

• Βλέπουμε μια τάση της ελληνικής κοινωνίας να επηρεάζεται από την ακροδεξιά ατζέντα και γι’ αυτό έχει ευθύνη και η κυβέρνηση. Δείτε την απίστευτη κίνηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη, που ζήτησε την «άδεια» της Ιεράς Συνόδου για να προχωρήσει στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους της Εκκλησίας ότι δεν θα υπάρχει σε αυτές το «χάραγμα» του 666!!! Είναι ανατριχιαστικό!