Ηχητικό

Νίκος Βούτσης: Εργαζόμαστε ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις για πολυκομματικές συγκλίσεις και συνεργασίες με προοδευτικό πρόγραμμα και κοινωνική προτεραιότητα

• Εντείνονται τα παρακμιακά και τοξικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως παρακολουθούμε όλοι. Η κατάσταση αυτή προκαλεί βεβαίως ένα αίσθημα επιβεβαίωσης αλλά και πικρής δικαίωσης σε όσα στελέχη και μέλη του κόμματος συμμετέχουν στο εγχείρημα της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
• Ωστόσο έχουμε συνείδηση ότι τα φαινόμενα αυτά απογοητεύουν και οδηγούν στην αποχή μεγάλης μερίδας του προοδευτικού κόσμου από τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και από τη δράση μέσα στους κοινωνικούς αγώνες.
Εκτιμώ επίσης ότι αυτή η κατάσταση συμβάλλει στον κατακερματισμό και την αποδιάρθρωση της Αριστεράς.
• Φοβάμαι ότι τα τοξικά φαινόμενα που μέσω κυρίως του διαδικτύου αναπαράγουν με νέα ένταση τη στρατηγική του εσωτερικού εχθρού και του «κυνηγιού μαγισσών», καθώς συμπληρώνεται πια ένας χρόνος που κάνανε την εμφάνισή τους και μέσα στην Αριστερά, διαμορφώνουν μια αντιπολιτική μεσσιανική επιθετική κουλτούρα και δημιουργούν συνθήκες ενός νέου διχασμού.
• Η ρητορική και οι υπαινιγμοί περί μαύρων χρημάτων ως μέθοδος εσωτερικής αντιπαλότητας βρίσκεται στον πάτο μιας λογικής που οδηγεί στην ουσιαστική διάλυση της Παράταξης.
• Σε ότι αφορά το κλείσιμο της ιστορικής ΑΥΓΗΣ αναπαράγονται εσκεμμένα ανακρίβειες για το παρελθόν ώστε να δικαιολογηθεί το απαράδεκτο λουκέτο. Όλοι γνωρίζουμε, όσοι συμμετείχαμε στην ευρεία διαβούλευση τον Ιανουάριο του 2022 για την τύχη της εφημερίδας, ότι υπήρξε απόφαση, η οποία εφαρμόστηκε για ένα πολιτικό και επιχειρηματικό σχέδιο για τη διατήρηση της εφημερίδας με μέτρα που άμεσα τότε ελήφθησαν, με την ενίσχυση από χιλιάδες νέους συνδρομητές της ηλεκτρονικής έκδοσης του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ, με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και βεβαίως με συνδρομές στελεχών. Εγώ είμαι από δεκαετίας συνδρομητής.
• Παρατηρούμε έντονα κρισιακά φαινόμενα και μια πυκνή φάση πολιτικών εσωτερικών διευθετήσεων τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στο ΠΑΣΟΚ που αποκαλύπτουν και τα όρια των κομμάτων αυτών και της προοπτικής τους.
• Εμείς, ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, επιμένουμε για το μέλλον και την ανάγκη στήριξης της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εργαζόμαστε ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις για πολυκομματικές συγκλίσεις και συνεργασίες με προοδευτικό πρόγραμμα και κοινωνική προτεραιότητα από τις θέσεις πάντοτε της αυτόνομης και διακριτής Αριστεράς.