Συνεντεύξεις

Νίκος Βούτσης: Αρμαγεδδώνας φτωχοποίησης απειλεί να γκρεμίσει τα νοικοκυριά

«Αρμαγεδδώνα» χαρακτήρισε τη νέα φτωχοποίησης που απειλεί να γκρεμίσει και να διαλύσει τα νοικοκυριά, ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Βούτσης Στο Κόκκινο 105,5 και τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο.
 
Ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως «η ΝΔ επιχειρεί πραξικόπημα με ενορχηστρωμένη συγκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών».
 
«Στρατηγική της κυβέρνησης τόσο η εγκαθίδρυση και ισχυροποίηση καθεστώτος όσο και η ενίσχυση της αποχής στις επόμενες εκλογές» επισήμανε σε άλλο σημείο.
 
Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «νέο στάδιο φτωχοποίησης θα αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα ευρύτατα λαϊκά στρώματα. Οι κοινωνικές συνέπειες αυτής της κατάστασης θα είναι πολύ μεγάλες με δραματικές και άμεσες επιπτώσεις. Οι συνεχείς ανατιμήσεις ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, η κρίση της στέγης και τα υψηλά ενοίκια καθώς και ο επικοινωνιακός υπεροπτικός «στρουθοκαμηλισμός» της κυβέρνησης που απλά παρακολουθεί αφήνοντας ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια και διατηρώντας την υψηλή φορολογία σε τρόφιμα και καύσιμα φέρνουν καταστροφή και διάλυση των νοικοκυριών. Αυτή η ακρίβεια δεν θεραπεύεται ούτε με 6 ή 7% αναπροσαρμογή ούτε με αριθμητικές αλχημείες που τάζουν ψίχουλα στους μισούς συνταξιούχους. Με τα ψέματα δεν γεμίζει το καλάθι της νοικοκυράς».
 
Παράλληλα σχολίασε πως «το δίδυμο σκάνδαλο των υποκλοπών και της συγκάλυψης αποτελεί βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία και αυτό αναλύεται τεκμηριωμένα στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή. Υπάρχει μία στρατηγική συγκάλυψης, η οποία πέραν του μεγάλου πλήγματος για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, βουλευτών και δημοσιογράφων που χτυπάει τα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα, αναδεικνύει μία αντιδημοκρατική προσπάθεια που ευθέως πλήττει τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία».
 
«Επιχειρείται πραξικόπημα διαρκείας με ενορχηστρωμένη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Ένα ολόκληρο σύστημα που βρισκόταν σε πλήρη συνεννόηση, εναρμόνιση και ενορχήστρωση εργάστηκε για την πλήρη συγκάλυψη του σκανδάλου και των αυταπόδεικτων πολιτικών και ποινικών ευθυνών που πρέπει να διερευνηθούν μέχρι την κορυφή της κυβέρνησης ακόμα δηλαδή και για τον κ. Μητσοτάκη». υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Μία προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην επόμενη Βουλή αν το επιτρέψουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί θα καταστεί μονόδρομος εφόσον συνεχιστεί η διερεύνησή του από το Ευρωκοινοβούλιο, τους Διεθνείς Οργανισμούς και την ερευνητική δημοσιογραφία. Αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει γιατί δεν μπορεί να υπάρχει απόρρητη Δημοκρατία και υπηρεσίες χωρίς έλεγχο» πρόσθεσε.
 
«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κάμψει την προσδοκία της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που αμφισβητεί πλέον την «ηγεμονία», την «παντοδυναμία» ή την ανοχή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ποντάροντας και ενισχύοντας παρασκηνιακά την αποχή» σημείωσε.
 
«Η κοινωνική πλειοψηφία είναι μεγάλη πια και το εάν θα εκφραστεί και θα μεταφραστεί και θα εναρμονιστεί με μία εκλογική πλειοψηφία των προοδευτικών δυνάμεων με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την αποχή. Αυτό είναι και το ανομολόγητο στρατήγημα της κυβέρνησης, να απομειωθούν δηλαδή οι πιθανότητες η κοινωνική πλειοψηφία να εκφραστεί και εκλογικά. Γι’ αυτό προτάσσεται επικοινωνιακά η λογική του ότι «όλοι ίδιοι είναι». Βεβαίως είναι δικό μας καθήκον και πρέπει να είναι προτεραιότητα της Αριστεράς η ενθάρρυνση και ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα και ιδιαίτερα της νεολαίας ώστε να καταστεί ρεαλιστική, υπάρχουν προϋποθέσεις γι’ αυτό, η μεγάλη εναλλακτική προοδευτική πλειοψηφία όποτε κι αν γίνουν εκλογές» ανέφερε καταληκτικά ο Νίκος Βούτσης.