Συνεντεύξεις

Νίκος Φίλης: «Οι δημοσκοπήσεις έχουν αναλάβει να τονώσουν το προφίλ του Μητσοτάκη»

Χαρακτήρισε κατάθεση – καταπέλτη όσα είπε στην εξεταστική ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, καθώς αποκάλυψε «τις συμπτώσεις που τεκμηριώνουν την κυβερνητική ευθύνη»
 
Δριμεία επίθεση στην πλειοψηφία της Νεας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο τις υποκλοπές των υποκλοπών εξαπέλυσε ο τομεάρχης παιδείας του ΣυΡιζΑ και μέλος της επιτροπής, Νίκος φίλης.
 
Μιλώντας στο κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε κατάθεση – καταπέλτη όσα είπε στην εξεταστική ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, σημειώνοντας ότι ο πρώην ανώτατος δικαστικός αποκάλυψε «τις συμπτώσεις που τεκμηριώνουν την κυβερνητική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις αλλά και την απόπειρα συγκάλυψης τους».
 
«Δεν μπορεί ο κύριος Δημητριάδης, για τον οποίο Παναγιώτης Κοντολέων είπε ότι αναφερόταν σε εκείνον καθημερινά, ή ο κύριος Γεραπετρίτης που έψαχνε τον κύριο Ανδρουλάκη για να τον ενημερώσει, να μην καλούνται στην επιτροπή για να καταθέσουν την ήξεραν», επισήμανε ο Νίκος φίλης ο οποίος χαρακτήρισε «αρκετά μυστήριο και θεσμικά μετέωρο» τον ρόλο της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου.
 
«Έχει δηλώσει με τρόμο ήταν με τρόπο ιταμό ότι είναι ανέλεγκτη έναντι της επιτροπής», υπογράμμισε ο Νίκος φίλης ενώ σε σχέση με την νομιμότητα των παρακολουθήσεων, διευκρίνισε ότι είναι άλλο το νομότυπο κι άλλο το νόμιμο.
 
Η προσωπική και αντικειμενική ευθύνη είναι του πρωθυπουργού κατέληξε ο Νίκος φίλης προσθέτοντας με νόημα πως είναι φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνεται άβολα και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν αναλάβει να τονώσουν το προσωπικό προφίλ του πρωθυπουργού.