Συνεντεύξεις

Νίκος Φίλης: Η ΝΔ θα επιδιώξει σκηνικό συγκάλυψης γύρω από το σκάνδαλο υποκλοπών

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως η φράση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή περί κάθαρσης παραπέμπει ευθέως σε σκάνδαλο

Τη βεβαιότητά του πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιδιώξει να στήσει ένα σκηνικό συγκάλυψης γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών ακόμη και στην εξεταστική επιτροπή που θα το διερευνήσει εξέφρασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Κόκκινο.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι όσο κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει συμψηφισμούς στην πράξη δεν έχει τίποτε να συμψηφίσει σημειώνοντας πως η φράση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή περί κάθαρσης παραπέμπει ευθέως σε σκάνδαλο.

Κατά τη γνώμη του Νίκου Φίλη η παρέμβαση Καραμανλή είναι σαφές πως κινείται σε άλλη κατεύθυνση από το Μαξίμου καθώς ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι δεν πρέπει το απόρρητο να υπερτερεί της ανάγκης κάθαρσης για τις παρακολουθήσεις την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δίνει μία μάχη αδιαφάνειας και κατά της Δημοκρατίας.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμά ότι η ιστορία των υποκλοπών συνδυαζόμενη με την περιβαλλοντική και ενεργειακή κρίση δημιουργεί εξελίξεις πολιτικές απροσδιόριστες. Τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει επιδίωξη πολιτικών συγκλίσεων για να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση προοδευτική σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ εκ των πραγμάτων αποκολλάται από την στρατηγική συνεργασίας με τη ΝΔ .

Το μείζον για τον Νίκο Φίλη θέμα σήμερα, είναι η αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης αυτού που ονομάζεται επιτελικό κράτος, του αυταρχικού μοντέλου της ΝΔ.