Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε σύλληψη μαθητή 13 ετών, ο οποίος, όπως καταγγέλλεται, απλώς βρισκόταν έξω από υπό κατάληψη σχολείο. Ο μαθητής ακινητοποιήθηκε με βία, του πέρασαν χειροπέδες, κρατήθηκε σε κελί στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων όλη τη νύχτα και ανακρίθηκε χωρίς την παρουσία της μητέρας του, χωρίς δικηγόρο, ενώ ανοίχτηκε και το κινητό του τηλέφωνο χωρίς τη συναίνεσή του.
Η ίδια ΕΛΑΣ που πριν λίγες μέρες είχε ρίξει δακρυγόνα σε 7χρονους μαθητές και μαθήτριες.
Υπάρχει ένα κοινό υπόβαθρο της καταστολής.:
Το χάλι που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση το δημόσιο σχολείο. Τελειώνει ο Νοέμβρης κι έχουμε ακόμα χιλιάδες κενά… Και ποια είναι η απάντησή σας ως κυβέρνηση συνολικά; Καταστολή και πλέξιμο.
Η ΕΛΑΣ έχει αναλάβει την καταστολή και το υπουργείο παιδείας αντί να καλύψει τα κενά προγραμματίζει να βάλει χειροτεχνίες στο σχολείο.
Η καταστολή δεν θα σταματήσει τις μαθητικές και εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, γιατί δεν είναι ούτε νόμιμες ούτε παράνομες — είναι δίκαιες.