Βίντεο

Μερόπη Τζούφη: Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου

➡️ ομιλία στη Βουλή
«Το μονταρισμένο ηχητικό αρχείο που δημοσιεύθηκε μετά τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη περιείχε πολιτικό δόλο και δημοσιεύθηκε για να θεμελιώσει η κυβέρνηση το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους» τόνισε η Μερόπη Τζούφη.
Μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά τη κυβέρνησης, η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν τα πάντα για να συγκαλύψουν το έγκλημα, κόντρα στην κοινωνική απαίτηση να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και να αποδοθεί δικαιοσύνη». Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για διαρκή προσπάθεια αποποίησης κάθε ευθύνης, ενώ χαρακτήρισε την Εξεταστική επιτροπή ως παρωδία που προσβάλλει τους επιζώντες και τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών.
Στη συνέχεια, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αφορά συνολικά την καταπάτηση των δικαιωμάτων και την ποδοπάτηση του Κράτους Δικαίου. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για τον ξυλοδαρμό του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, την άγρια δολοφονία των τριών αγοριών Ρομά, μεταξύ αυτών και του Νίκου Σαμπάνη, την αντιμετώπιση της 12χρονης από τον Κολωνό. Όπως επίσης για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων, με αποκορύφωμα το θλιβερό ναυάγιο της Πύλου και το θάνατο 600 ανθρώπων.
Μίλησε ακόμα για την καταπάτηση του Συντάγματος ώστε να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς και για την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών του δημοσίου και να τους μετατρέψει σε «μπλοκάκια», με ότι αυτό συνεπάγεται για τη στασιμότητα των απολαβών και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.
Κλείνοντας επεσήμανε ότι «για αυτούς τους λόγους συνυπογράφουμε την πρόταση δυσπιστίας, γιατί πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας, γιατί πρέπει να σταματήσετε να είστε ανεξέλεγκτοι, κυνικοί και αλαζόνες. Γιατί πρέπει επιτέλους να δώσετε απαντήσεις όχι στα κόμματα, αλλά στους ίδιους τους πολίτες, στα θύματα και τους συγγενείς».