Συνεντεύξεις

Μερόπη Μανταίου: Η κ. Γκάγκα διαβουλεύτηκε μόνο με τους φίλους της

«Ο λαός έχει νόμιμο δικαίωμα να διαδηλώσει για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μόνο τον λαό φοβούνται»
 
«Με την εφαρμογή του νομοσχεδίου Γκάγκα, θα την πληρώσουν οι ασθενείς. Όσο για τους γιατρούς, μας λέει ουσιαστικά ‘Δεν δίνω τίποτα, όποιος θέλει να τα πάρει από τους αρρώστους». Με λίγα λόγια, η πνευμονολόγος, διευθύντρια της 10ης Κλινικής του «Σωτηρία» Μερόπη Μανταίου εξηγεί μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα – τις καταστροφικές συνέπειες όσων δρομολογεί η κυβέρνηση στο ΕΣΥ.
 
«Το νομοσχέδιο που έφερε η Μίνα Γκάγκα βάζει τους ασθενείς σε πελατειακή σχέση με τον γιατρό» τονίζει η Μερόπη Μανταίου, εξηγώντας ότι «η 2η αξονική τομογραφία θα πρέπει να πληρώνεται από την τσέπη των ασθενών, ενώ για τα δωρεάν χειρουργεία οι λίστες αναμονής θα γίνουν πολύ μεγάλες».
 
Όσο για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, «ο κλάδος δεν την ενδιαφέρει την κ. Γκάγκα, αν την ενδιέφερε να φρόντιζαν για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε ιατρικό προσωπικό». Επισημαίνει ότι στην διαβούλευση «κανείς δεν υποστήριξε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρά μόνο ορισμένοι, όχι όλοι, πανεπιστημιακοί γιατροί».
 
«Το νομοσχέδιο επισημοποιεί τα φακελάκια που είναι η ντροπή του ιατρικού επαγγέλματος. Έχουμε όμως τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη» σημειώνει και καλεί μαζί με τους συναδέλφους της σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Σύνταγμα, για την δημόσια Υγεία.
 
«Ο λαός έχει νόμιμο δικαίωμα να διαδηλώσει. Μόνο τον κόσμο φοβούνται. Ο στόχος τους από την αρχή ήταν η Παιδεία και η Υγεία. Γι’ αυτό και τώρα που καταρρέουν βιάζονται να τελειώνουν με το ΕΣΥ» υπογραμμίζει και κατηγορεί την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας ότι «δεν διαβουλεύτηκε με κανέναν, παρά μόνο με τους φίλους της».