Macro

Μαρία Λυκούρα: Θα αλλάξει όνομα η Ρένα Δούρου;

O καλλιτέχνης πρωθυπουργός είχε δεν είχε το έκανε το θαύμα του και πάλι. Πήγε στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, αλλά συμπεριφέρθηκε ωσάν να βρισκόταν σε παγοδρόμιο. Φόρεσε τα πατίνια εξωτερικού και επιδόθηκε σε τριπλό άξελ με διπλό τόλουπ. Ακούγοντας στο βίντεο της ομιλίας του να λέει ότι για την καταστροφή στο Μάτι ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, θαρρείς ότι θα βγει ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας να εκθειάζει την εξαιρετική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ομολογουμένως ήταν μια καταπληκτική εμφάνιση! Αρκεί να θυμηθούμε την ανακοίνωση της Ν.Δ. στις 8 Μαρτίου 2019 που ανέφερε ότι το πόρισμα της εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι «διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν» και θα καταλάβουμε…

Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ακολουθεί την παράδοση του κόμματός τους, μένοντας πιστός στο «έξω πάμε καλά». Όσο για μέσα… Εδώ έχουνε τα Μέσα! Άρα λένε ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και δεκάδες «παπαγαλάκια» το αναπαράγουν ανάλογα με τα πολιτικά οφέλη που επιδιώκουν να αποκομίσουμε. Πού βρίσκετε το κακό; Νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας είναι, βρε αδελφέ!

Βγήκαν, όμως, οι συριζιασμένοι να τον αποπάρουν επειδή -λέει- πριν γίνει πολιτικός αυτός και η παράταξή του, πάντα μαζί με τα πρόθυμα μίντια, πατινάριζαν αλλιώς και δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τους νεκρούς, σπεκουλάροντας πάνω στις στάχτες. Βρήκαν ανατριχιαστική μια απλή πολιτική και επικοινωνιακή τακτική και έφτασαν να μιλούν για «τυμβωρυχία». Υπερβολές των Συριζομαδούρων…

Δεν καταλαβαίνουν οι εχθροί της αριστείας και του πολιτισμού ότι ο καλός κινηματογραφικός παραγωγός δεν γυρίζει διαρκώς ίδιου είδους ταινίες. Επιλέγει τα κατάλληλα σενάρια που θα συγκινήσουν το κοινό, κάνει καλή διαφήμιση και όταν πιαστεί το γυρνάει σε κλασικό ρεπερτόριο ή σε σίκουελ.

Η N.D. Productions δημιούργησε, λοιπόν, το επικό «Μακεδονομάχος από την Πύλο» με πρωταγωνιστή τον ανεπανάληπτο Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια το κοινωνικό δράμα «Για όλα φταίει η Δούρου», μια συμπαραγωγή με τον ΣΚΑΪ. Τώρα που κρίθηκε η εκλεκτή του κοινού, η εταιρία παραγωγής επιλέγει και τα κλασικά…

Σε πρώτη φάση ανακάλυψε ότι δεν… παραχαράσσεται η Ιστορία και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική. Στη συνέχεια, ο παραγωγός Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στον πρωταγωνιστή Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο στο Μακεδονικό, αλλά και στο θέμα της Novartis, καθώς και σε αυτό της επιλογής προσώπου για τη θέση του επιτρόπου, καθώς ο πρωταγωνιστής ονειρευόταν, όπως όλοι, διεθνή καριέρα.

Ως έμπειρος στο μάρκετινγκ, ο κ. Μητσοτάκης, επέλεξε τον ΟΗΕ για να παρουσιάσει τα σχέδιά του για το σίκουελ τού «Για όλα φταίει η Δούρου». Στην πολυαναμενόμενη συνέχεια της ταινίας θα μάθουμε ποια φταίει για την κλιματική αλλαγή, που δεν θα είναι άλλη από τη Ρένα Δούρου, που θα εμφανίζεται ως θηλυκός Γκοτζίλα και θα απειλεί πλέον όχι μόνο την αττική γη, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάστηκε ο κ. Μητσοτάκης είχαν φροντίσει από καιρό να φιλοτεχνήσουν το προφίλ της αποκρουστικής του πρωταγωνίστριας. Δημοσιεύματα επί δημοσιευμάτων ασχολήθηκαν με το τι φοράει και τι μακιγιάζ επιλέγει η Ρένα Δούρου. Τη μία την έβρισκαν πολύ περιποιημένη, την άλλα επίτηδες ατημέλητη με πιασμένα τα μαλλιά, ενώ δεν θα ξεχάσουμε τα σχόλια για το look της θλιμμένης και το περίφημο «γιακαδάκι».

Αναμένεται, επομένως, η πρώην περιφερειάρχης να πιεστεί ασφυκτικά να αλλάξει όνομα. Μετά τη FYROM και η Ρένα Δούρου πρέπει να μετονομαστεί. Να λέγεται πλέον Κλιματική Αλλαγή erga omnes!

Μαρία Λυκούρα

Πηγή: Η Αυγή