Macro

Μαρία Λυκούρα: Αν ήθελαν προστασία οι μάρτυρες να κατέθεταν στο 1142

Λυσσάξανε οι συριζομαδούροι με τους προστατευόμενους μάρτυρες για τη Novartis. Μη δούνε σκάνδαλο να συγκαλύπτεται αμέσως να ορμήξουν σαν όρνια. Είναι, λέει, παράνομη η βίαιη προσαγωγή τους.

Μέχρι για καταστρατήγηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της διάκρισης των εξουσιών κάνουν λόγο, επειδή το καθεστώς προστασίας  έχει αναγνωριστεί από όργανο της εισαγγελικής αρχής. Μιλούν για μεθοδεύσεις και δεν αφήνουν τους αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας να έρθουν πιο κοντά στους αρμούς της δικαστικής εξουσίας, να συγκολληθούν κατά πως πρέπει.

Αλλά τι να πεις για ανθρώπους που έφτασαν να μιλάνε ακόμα και για καταστρατήγηση των  Ευρωπαϊκών Οδηγιών για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Τους μάθαμε δα! Μόλις τους στριμώξεις λίγο πιάνονται αμέσως από το διεθνές δίκαιο. Τα ίδια που λένε και για το προσφυγικό… Να μπουν οι ξένοι και τα δίκαιά τους εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό θέλουν. Να ανακόψουν την υλοποίηση των οραμάτων της δεξιάς για τον τόπο. Ξέρουν οι ξένοι τι είναι σωστό και δεν ξέρουν οι Έλληνες πατριώτες; Έλεος! Όλοι θυμόμαστε πόσο σπουδαία χειρίστηκαν και την υπόθεση της Siemens και έφτασε το μαχαίρι στο… κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι, πρέπει να δούμε και μια άλλη πτυχή, αυτή των μαρτύρων. Πήγαν ωραία ωραία και κατέθεσαν και θέλουν κι από πάνω προστασία και την ανωνυμία τους. Αλλού αυτά! Στην Ελλάδα η ανωνυμία του μάρτυρα είναι ιερή μόνο αν πρόκειται για τον αντικαπνιστικό και για καταγγελία στο 1142. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις να έχει το θάρρος της γνώμης του ο καθείς και η καθεμιά.

Τι θα πάθουν, δηλαδή, αν μάθει όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς τα μούτρα τους; Το πολύ πολύ, αν γίνει  καμιά στραβή, να τους τσιμεντώσουν. Αλλά αυτά θέλουν να εμποδίσουν οι συριζομαδούροι. Φοβούνται την ανάπτυξη και βάζουν φραγμούς στην άνθηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Γι’ αυτό καταφέρονται και κατά των αρμών της εξουσίας.

Ευτυχώς που υπάρχει ο ειδικός στους αρμούς (και τους στόκους), Άδωνις Γεωργιάδης, καθότι παθών από την υγρασία στους τοίχους του σπιτιού του, που ο θεός να μας κόβει μέρες και να του δίνει επενδύσεις (κι ας ματαιώνονται).

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λοιπόν, σταμάτησε για λίγο να σπρώχνει «με γόνα και με στήθος» τις μπουλντόζες προς το Ελληνικό και βγήκε στο  Mega να εμπλέξει τον Αλ. Τσίπρα στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου με ύφος εκατό εισαγγελέων. «Aν αποδειχθεί ότι το σκάνδαλο Νovartis είναι σκευωρία, το αδίκημα είναι απόπειρα καταλύσεως του πολιτεύματος της Δημοκρατίας» άστραψε και βρόντηξε. «Ισόβια»  είπε, ανακοινώνοντας και την καταδικαστική ποινή! Και τον παρεξήγησαν αμέσως οι συριζαίοι που δεν καταλαβαίνουν με πόση αγάπη μιλάει. Καθότι ο νανοϋπουργός έχει αδυναμία στους ισοβίτες από τότε που ο Παττακός του αφιέρωνε βιβλία μέσα από τη φυλακή.

Οι συριζομαδούροι, λοιπόν, που άλλο δεν ξέρουν πέρα από το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», να αφήσουν τη δικαιοσύνη στην ησυχία της. Μόνο οι υπουργοί και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης θα της κάνουν υποδείξεις και θα τη μασκαρεύουν όπως γουστάρουν. Απόκριες έχουμε στο κάτω κάτω…

Μαρία Λυκούρα

Πηγή: Η Αυγή