Βίντεο

Μαρία Καραμεσίνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικροεπιχειρηματιών, των ανέργων

Απόσπασμα από τη συμμετοχή μου την Κυριακή σε πάνελ της εκπομπής “Εκλογές 2023” στην ERT NEWS.
🔴Είναι ανακόλουθο να παρουσιάζει ένα κόμμα το πρόγραμμά του και μετά από δέκα μέρες να προσθέτει μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει προσθέσει μέτρα στο πρόγραμμά του αλλά το έχει κωδικοποιήσει σε 11 άξονες. Πάνω στους οποίους θα καλέσει μετεκλογικά τα προοδευτικά κόμματα να τοποθετηθούν ώστε να υπάρξει σύγκλιση και να δημιουργηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
🔴Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει επιπλέον 5,5 δις ετησίως και δεν αλλάζει σε αντίθεση με το πρόγραμμα της ΝΔ. Περιλαμβάνει μέτρα ανακούφισης του λαού και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής ώστε το συμβόλαιο αλλαγής να αποτελέσει τη βάση για προοδευτική αλλαγή στον τόπο.
🔴Η πολιτική αλλαγή είναι ένας γενικός όρος και δεν ανήκει σε κανέναν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλώντας για αλλαγή ζήτησε αυτοδυναμία το 1981. Σήμερα το διακύβευμα είναι να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που να εκφράζει την πλειοψηφία και να βασίζεται σε προγραμματικές συγκλίσεις.
🔴Πιστεύουμε με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει το περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης και σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.
🔴Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει απερίφραστα πως ο ελληνικός λαός ψηφίζει το πρώτο κόμμα και τον Πρωθυπουργό που είναι αυτός που έχει πάρει πάνω του την ευθύνη της στρατηγικής και του προγράμματος βάσει των οποίων αναδεικνύεται το πρώτο κόμμα.
🔴Η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια προοδευτική Κυβέρνηση δυο κομμάτων με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
🔴Τα προγράμματα ΝΔ Κ ΣΥΡΙΖΑ διαφέρουν όσο η μέρα και η νύχτα.
🎯Σε αυτήν την πολιτική αναμέτρηση οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν ποιο κόμμα και ποιο πρόγραμμα εκφράζει τα συμφέροντά τους. Το κόμμα της ΝΔ εκφράσει τους ολιγάρχες, τη συγκάλυψη των ευθυνών για τα Τέμπη και το σκάνδαλο της Novartis, για τις παρακολουθήσεις του μισού πολιτικού συστήματος της χώρας… Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικροεπιχειρηματιών, των ανέργων…