Βίντεο

Μαρία Καραμεσίνη: Αύξηση μισθών και ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων

Απόσπασμα από την συνέντευξή μου στο Attica Tv στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ» με τον Γιώργο Χουδαλάκη και την Βούλα Κεχαγιά.
🔴Φτάνουμε παραμονές εκλογών με τις θεσμικές ακροβασίες της κυβέρνησης να συζητάμε για τα ακροδεξιά κομματίδια, αντί για κυβερνητικά προγράμματα. Ενώ το θέμα θα είχε λυθεί εδώ και καιρό αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ακολουθήσει τη λύση που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια λύση που στηριζόταν στις προτάσεις διαπρεπών συνταγματολόγων όπως ο κ. Αλιβιζάτος και ο κ. Κοντιάδης με βάση τις αποφάσεις από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αλλά η ΝΔ προτίμησε να εμπλέξει τον Άρειο Πάγο και να αφήσει το θέμα να διαιωνίζεται ώστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές να αλιεύσει τις ψήφους της ακροδεξιάς, με την οποία έχει χτίσει γέφυρες με τα δικά της ακροδεξιά στελέχη.
🔴Η πρόταση «Δήμητρα» του κ. Βαρουφάκη είναι εκτός τόπου και χρόνου. Άγνωστο τι εξυπηρετεί. Δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των τραπεζών. Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση επί της πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης.
🎯Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο και συγκεντρώνεται γύρω από τέσσερις βασικούς πυλώνες που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.
✔️Αύξηση μισθών και ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων
✔️Μείωση τιμών, με έλεγχο στα καρτέλ των ολιγοπωλίων της ενέργειας και των τροφίμων
✔️Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που έχει αυξηθεί κατά 40 δις επί κυβέρνησης ΝΔ, και προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς
✔️Δημιουργία ισχυρού και αποτελεσματικού κράτους, με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της ασφάλειας των πολιτών