Συνεντεύξεις

Κατερίνα Κνήτου: Στόχος να υπάρξει συνταγματική αποτύπωση των αναγκών βάσει και αυτών που ζήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια

Για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση και τα άρθρα που πρέπει να κριθούν αναθεωρητέα μίλησε Στο Κόκκινο η Κατερίνα Κνήτου που είναι μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη στον τομέα Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος.

Η κα Κνήτου στον Βαγγέλη Καραγεώργο σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει συνταγματική αποτύπωση – βάσει των αναγκών που έχουν προκύψει – από όσα ζήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια, δηλαδή η συνταγματική αναθεώρηση να περιλαμβάνει θεσμοθέτηση – περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Να περιλαμβάνει επίσης την ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας, την κατάργηση νόμων όπως αυτός περί ευθύνης υπουργών, μια σειρά άλλα ζητήματα που ενθαρρύνουν την λαϊκή συμμετοχή συνολικά στην πολιτική ζωή της χώρας, να αγγίξουμε το ζήτημα των σχέσεων κράτους – εκκλησίας, στην κατεύθυνση μιας αρχής διάκρισης ρόλων, να δούμε το θέμα της προστασίας των κοινών αγαθών, όπως είναι το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια, την προστασία των εργασιακών συλλογικών διαπραγματεύσεων κ.ά. σημείωσε η κα Κνήτου.

 

Πηγή: Στο Κόκκινο