Ηχητικό

Ιούλιος Συναδινός: Τα… μυστικά και ψέματα της κυβέρνησης για ΟΑΚΑ

 
«Λυπάμαι και συμμερίζομαι τον πόνο την κυβέρνησης της ΝΔ διότι κληρονόμησε καμένη γη απ’ τον Μητσοτάκη και την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ», είπε στο Κόκκινο
 
Ο πρώην γενικός γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την Αλέκα Ζουμή και αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με το στέγαστρο στο ΟΑΚΑ, ανέτρεξε στο παρελθόν και διατύπωσε συγκεκριμένα ερωτήματα που θα πρέπει άμεσα να τεθούν στην κυβέρνηση.
 
«Κάνοντας την αυτονόητη παραδοχή ότι μια εγκατάσταση από το 2004 οπωσδήποτε χρειάζεται συντήρηση, αυτό αυτομάτως δεν σημαίνει ότι είναι ετοιμόρροπη, αυτό θα φανεί από τις μελέτες που επικαλείται η κυβέρνηση και με βάσει την οποία αποφάσισε να κλείσει την εγκατάσταση, οι όποιες ενέργειες δρομολογηθούν πρέπει να βασίζονται σε τρεις άξονες:
 
Ο πρώτος είναι η ασφάλεια θεατών, αθλητών και εργαζομένων, ο δεύτερος είναι η διαφάνεια στις όποιες εργασίες γίνουν, και ο τρίτος είναι η προστασία του ΟΑΚΑ ως στοιχείο του δημόσιου πλούτου, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του για το καλό των σωματείων, των ομοσπονδιών και των ομάδων και των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν. Δεν μπορώ να μην καυτηριάσω το γεγονός ότι η ίδια η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το θέμα της εγκυρότητας της πρώτης μελέτης, είναι πρωτοφανές αλλά όχι ανεξήγητο να αφήνει δηλαδή υπονοούμενο ότι η πρώτη μελέτη μπορεί να μην επιβεβαιωθεί, οπότε εύλογα προκύπτουν δύο ερωτήματα, αν επιβεβαιωθεί ότι η πρώτη μελέτη ήταν σωστή, πρέπει να απαντήσουν γιατί έβαζαν χιλιάδες κόσμου μέσα, αν δεν επιβεβαιωθεί τότε να μας πουν ποιος θα αποζημιώσει όσους έχουν διαφυγόντα κέρδη.
 
Το βασικότερο είναι ότι όλο το αφήγημα βασίζεται σε τρεις μύθους, ο πρώτος είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έμαθε για το ζήτημα του ΟΑΚΑ μόλις τώρα. Όμως δεν είναι αλήθεια καθώς από τις συνεντεύξεις του Μητσοτάκη το 2021 και του Αυγενάκη το 2020, αποδεικνύεται ότι είχαν επίγνωση του ζητήματος τουλάχιστον 2-3 χρόνια νωρίτερα. Επομένως, πρέπει να ελεγχθούν και να απαντήσουν γιατί δεν έκαναν ότι έπρεπε να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Ο δεύτερος μύθος είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη που ενδιαφέρθηκε, απλά να αναφέρω ότι το ποδηλατοδρόμιο, το τένις και το κολυμβητήριο αδειοδοτήθηκαν μόλις το 2015-16 μέχρι τότε λειτουργούσαν παράνομα. Να προσθέσω την αποπληρωμή του μουσείου και την προγραμματική σύμβαση του 2019 για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό όλου του συγκροτήματος, η οποία εγκρίθηκε στις 12/7 /2019, δηλαδή λίγες μέρες μετά τις εκλογές και εν συνεχεία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε τέσσερις παρατάσεις μέχρι να φτάσουμε στο 2020 και να προχωρήσει στις ανακοινώσεις ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο τρίτος μύθος αφορά στο ότι η Νέα Δημοκρατία άφησε χρήματα».