Βίντεο

Η Θεανώ Φωτίου για το Σ/Ν με τίτλο “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”

Η Θεανώ Φωτίου στην επιτροπή της Βουλής που συζήτησε το Σ/Ν του Υπουργού Επικρατείας με τίτλο “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”

▶️ Για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και των παιδιών τους ακούγονται απαράδεκτα πράγματα διότι η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες, τη φιλελεύθερη και την ακροδεξιά. Είναι ώρα να αφήσουν όλοι την υποκρισία και τα παιχνίδια ώστε να ξεκαθαρίσουν τα μέτωπα.

▶️ Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής που συζήτησε το Σ/Ν του Υπουργού Επικρατείας με τίτλο “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών είναι δικαίωμα ισότητας που το κράτος έρχεται με καθυστέρηση να νομιμοποιήσει. Το ίδιο ισχύει για τα δικαιώματα σε τεκνοθεσία και αναδοχή, και τα δικαιώματα που έχουν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών.

Αυτό που όμως ζούμε σήμερα στη Βουλή είναι κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας. Ακούμε αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές απόψεις. Πού ακούσατε ότι από ομόφυλα ζευγάρια βγαίνουν ομόφυλα παιδιά; Από ποια ζευγάρια προέρχονται οι ομόφυλοι-ες-α συμπολίτες μας; Από ετερόφυλα. Από ποια ζευγάρια προέρχονται τα παιδιά που λόγω κακοποίησης βρίσκονται με εισαγγελική παραγγελία στα ιδρύματα; Από ετερόφυλα. Σε ποιες οικογένειες γίνονται βιασμοί ανηλίκων εντός της οικογένειας; Στις ετερόφυλες. Το bullying στο σχολεία γίνεται σε παιδιά ομόφυλων ή ετερόφυλων; Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

Γιατί συμβαίνει αυτό που ζούμε σήμερα στη Βουλή και στην κοινωνία; Με το παρόν νομοσχέδιο ο κ. Μητσοτάκης πατάει σε δύο βάρκες. Παριστάνει τον φιλελεύθερο σε κεντρώα ακροατήρια λέγοντας έφερα το νόμο, αλλά πατάει και στη βάρκα της ακροδεξιάς αρνούμενος δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια. Χρειάζεται να αφήσουμε τα παιχνίδια και να ξεκαθαρίσουν όλα τα μέτωπα. Διότι είναι απαράδεκτα αυτά που ακούστηκαν από ορισμένους ιεράρχες αλλά δυστυχώς και μέσα στη Βουλή.

Το 2018 έφερα στη Βουλή το νόμο για την αναδοχή και υιοθεσία ως υπεύθυνη της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Η Δεξιά τότε σήκωσε τεράστια σκόνη πατώντας στην ακροδεξιά της βάρκα με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να μην κατανοήσει το νομοσχέδιο για ένα και μόνο άρθρο: τα ομόφυλα ζευγάρια σε σύμφωνο συμβίωσης αποκτούσαν το δικαίωμα να κάνουν αναδοχή. Το ψήφισαν μόνο 4 γυναίκες από τη ΝΔ, προς τιμή τους, ενώ όλοι οι άλλοι ψήφισαν κατά, προεξάρχοντος του κ. Μητσοτάκη. Τι έγινε μετά την ψήφιση; Δύο ομόφυλα ζευγάρια έγιναν ανάδοχοι γονείς και οι ίδιοι και τα παιδιά τους ζουν ευτυχισμένοι. Το έμαθε κανείς αυτό; Προφανώς όχι.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς που σήμερα ανακάλυψε τη Δημοκρατία ήταν αυτός που επί των ημερών του άνοιξε τον ιατρικό τουρισμό της παρένθετης μητρότητας. Διότι έδωσε το δικαίωμα σε γυναίκες που δεν κατάγονται και δεν κατοικούν στην Ελλάδα να έρχονται και να γίνονται παρένθετες μητέρες. Έτσι άρχισε όλο αυτό το εμπόριο. Άρα έχουμε ακόμη μία υποκρισία της ΝΔ. Και δεν κατάλαβα τη θέση του ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή θέλει να καταργήσουμε το νόμο Σαμαρά όπως εμείς πιστεύουμε ότι οφείλουμε να πράξουμε.

Εμείς λέμε ότι η παρένθετη μητρότητα είναι πράξη αλτρουϊσμού και αυτό αναγνωρίζεται και στο νόμο. Για να μην εκφυλιστεί σε πράξη εμπορίου, όπως γνωρίζουμε ότι δυστυχώς συμβαίνει, χρειάζονται επιπλέον: (α) περισσότεροι έλεγχοι και μεγαλύτερη αυστηρότητα στην εφαρμογή και (β) να μην επιτρέπεται σε μη διαμένουσες μόνιμα στην Ελλάδα να γίνουν παρένθετες μητέρες.