Συνεντεύξεις

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Θα έλεγα για το food pass ότι έχουμε στην Ελλάδα δομικό πρόβλημα ανισοτήτων

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση στον τρόπο που διαχειρίζεται τα εξοπλιστικά. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε αν παρακολουθούν τον κ. Φλώρο και δεν πήρε απάντηση» είπε αρχικά. «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις» πρόσθεσε.

«Για τον κ. Χατζηδάκη, για τον κ. Τέλλογλου και για τον κ. Κουκάκη, υπάρχουν στοιχεία. Δεν είδα στο Βήμα στοιχεία, λέει ότι είναι αξιόπιστο ρεπορτάζ, αλλά στοιχεία όπως παρέθεσαν οι εφημερίδες για τις 3 άλλες περιπτώσεις δεν δόθηκαν. Τους διαλόγους, τους κωδικούς κλπ.» σχολίασε.

Αναφορικά με το market pass ανέφερε «θα το δούμε πώς θα λειτουργήσει. Πρέπει να πάμε στα βασικά του προϋπολογισμού. Αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα της οικονομίας; Και πριν από το 2019 είχαμε ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Δεν φτάνει αυτό το αφήγημα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα και από ότι φάνηκε το 2019, αν η ανάπτυξη δεν είναι βιώσιμη και δίκαια δεν φτάνει. Θα έλεγα για το food pass ότι έχουμε στην Ελλάδα δομικό πρόβλημα ανισοτήτων». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «ό,τι κάνει η κυβέρνηση σε αυτά είναι θετικό. Σε αυτά τα πράγματα δεν θέλω να είμαι μίζερος, αλλά όταν μιλάς για τον προϋπολογισμό της χώρας, πρώτο σχόλιο αν θες να το κάνεις βάλτο εκεί και μην λες ότι είναι ξεχωριστό. Το σοβαρό ζήτημα είναι αν με τέτοια μέτρα αντιμετωπίζεις το δομικό πρόβλημα των ανισοτήτων».

real