Συνεντεύξεις

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η ανάπτυξη δεν μοιράζεται σε όλους – Οι ανισότητες όλων των ειδών έχουν αυξηθεί

Απαιτείται «δικαιοσύνη παντού» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ακόμα και με τους όρους της κυβέρνησης «η ανάπτυξη αυτή δεν είναι βιώσιμη»
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός μίλησε στο Κόκκινο 105,5 και τους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας, αλλά και των υποκλοπών. Σημείωσε ότι είναι «λάθος της κυβέρνησης να πανηγυρίζει για την οικονομία», ενώ σημείωσε πως είναι «προφανές ότι η ανάπτυξη δεν μοιράζεται σε όλους» καθώς «οι ανισότητες όλων των ειδών έχουν αυξηθεί».
«Ήταν τόσο μεγάλη η ύφεση λόγω covid, που υπάρχει rebound. Το ερώτημα είναι: έχουν χρησιμοποιηθεί οι πόροι έτσι ώστε η ανάπτυξη να είναι και βιώσιμη και δίκαιη;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι απαιτείται «δικαιοσύνη παντού» και πρόσθεσε ότι «ακόμα και με τους δικούς τους όρους, η ανάπτυξη αυτή δεν είναι βιώσιμη».
 
«Το αφήγημα της κυβέρνησης έχει στοιχεία υποκρισίας» είπε για την οικονομία και περιέγραψε την «κλασική δεξιά στρατηγική: Αρχίζεις με φοροαπαλλαγές για τους δικούς σου και μετά λες “ο ΣΥΡΙZΑ θα μας καταστρέψει δημοσιονομικά”. Και αν προκύψει δημοσιονομική κρίση θα πουν ότι χρειάζονται περικοπές».
 
«Το χρέος είναι το ένα θέμα. Ωστόσο υπάρχει τώρα μια κυβέρνηση που προάγει το δημόσιο συμφέρον; Όχι, είναι μια κυβέρνηση με ιδιωτικούς στόχους και που ακόμα και μέλη της Βουλής κερδίζουν από αυτό, όπως στα κόκκινα δάνεια» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
«Τέτοιες πρακτικές, αν δεν έχουμε γρήγορα μια προοδευτική κυβέρνηση, θα αδυνατίσουν το πολιτικό σύστημα» εκτίμησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών υπογράμμισε πως «οι επιτροπές που έγιναν ήταν παρωδία. Είπαν “άπλετο φως” και δεν άφησαν να μιλήσει κανένας». Επισήμανε μάλιστα πως «δημοκρατία δεν είναι μόνο να ψηφίζουμε ανάμεσα σε κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια. Δημοκρατία είναι να υπάρχει και λογοδοσία και διαβούλευση».
 
Χαρακτήρισε ακόμα «παρωδία» τον νόμο της κυβέρνησης για την ΕΥΠ και κατέληξε ότι «πάντα η δικαιολογία είναι χειρότερη από το αρχικό παράπτωμα. Η κυβέρνηση δίνει χειρότερες δικαιολογίες από το αρχικό της παράπτωμα – που δεν ήταν και λίγο».
 

 

 
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ