Συνεντεύξεις

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Αδυναμία της κυβέρνησης το ότι θέλει να γυρίσει την κουβέντα στο 2015

Ως ένδειξη αδυναμίας της κυβέρνησης που επιχειρεί να γυρίσει την πολιτική κουβέντα στο 2015 θεωρεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον «θόρυβο» που προκάλεσαν φιλοκυβερνητικά μέσα και παράγοντες της ΝΔ αναφορικά με την διαπίστωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μπορούσε να συνεργαστεί και με το ΜΕΡΑ 25.

«Όποιος μ’ έχει ακούσει στη Βουλή σχεδόν κάθε ομιλία μου τελειώνει με το γιατί χρειαζόμαστε μία προοδευτική, αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση και απευθύνομαι ευθέως στο ΚΚΕ στο ΜΕΡΑ25 και στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας το άγχος του κόσμου να φύγει αυτή η κυβέρνηση» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Κόκκινο.

Πρόσθεσε πως «δεν είπα κάτι καινούργιο και προφανώς όταν κάνεις συμμαχία με άλλα κόμματα δεν μπορείς εσύ να επιλέξεις ανάμεσα στα πρόσωπα αυτών των κομμάτων ποιον θέλεις να συμμαχήσεις».

Κατά τον ίδιο θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα επίδικα και αυτά αφορούν το «πώς παρεμβαίνεις στην αγορά ενέργειας για να βοηθήσεις τον κόσμο, πώς χτίζεις ένα κοινωνικό κράτος, τί κάνεις με τον κατώτατο μισθό, πώς αντιμετωπίζεις την οικολογική κρίση μοιράζοντας την αγορά ενέργειας και βοηθώντας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινότητες» .

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα 5+1 σημεία που παρουσίασε στο Συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι ο προγραμματικός διάλογος θα ήταν καλό να ξεκινούσε πριν από τις εκλογές «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα κόμματα θα μάς στέλνουν καρδούλες», αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσαν τα θέματα να τεθούν στο τραπέζι το βράδυ των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ άλλωστε, συμπλήρωσε, δεν θεωρεί ότι οι προτάσεις του είναι γραμμένες στην πέτρα.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, «κι αυτό μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό» και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρείται θεσμική την ώρα που η ΕΥΠ και η ΕΡΤ υπάγονται στο γραφείο του πρωθυπουργού καθώς και για τους ισχυρισμούς πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σέβεται τη Δημοκρατία.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ