Συνεντεύξεις

Έφη Γιαννοπούλου: Με απευθείας ανάθεση η συναυλία του Δήμου Αθηναίων με τον Ρουβά κόστους 211.000 ευρώ

Αναθέσεις σε καλλιτέχνες της «αυλής»
Χθες, τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, πληροφορηθήκαμε ότι ο Σάκης Ρουβάς θα είναι το πρόσωπο που θα αλλάξει τη χρονιά για τον Δήμο Αθηναίων σε μια συναυλία διάρκειας μόλις 17 λεπτών με κόστος 211.000 ευρώ στον χώρο στάθμευσης του Λυκαβηττού, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο η Έφη Γιαννοπούλου, δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη».
Στον Νίκο Ξυδάκη εξήγησε ότι «Χθες αυτό ήρθε ως εισηγητικό στο διοικητικό συμβούλιο της Τεχνόπολης που αναλαμβάνει το κόστος αυτής της παραγωγής».
Στο έγγραφο υπήρχε περιγραφή για τους πολυελαίους, τις βελούδινες κουρτίνες και το γκλάμουρ δεν υπήρχε καν ούτε το όνομα στο εισηγητικό επισήμανε. «Ο πρωταγωνιστής ήταν υποτίθεται έκπληξη και μας τον είπαν στο συμβούλιο. Χωρίς καμιά κοστολόγηση, γιατί υποτίθεται ότι δεν την ξέρουν, προφανώς την ξέρουν» σημείωσε.
Η κα Γιαννοπούλου τόνισε ότι η επιλογή έγινε με απευθείας ανάθεση στην εταιρία παραγωγής συναυλιών του Σάκη Ρουβά, που προωθεί τον Σάκη Ρουβά, χωρίς καμιά διευκρίνηση για το τι αμοιβές θα πάρει ποιος. Εξήγησε μάλιστα ότι γενικώς είναι πολύ θολά πολλά άλλα πράγματα στην Τεχνόπολη.
Από πίσω υπήρξε μάλιστα και η απειλή πως αν δεν το ψηφίσετε δεν θα έχουμε εκδήλωση για να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο, τόνισε η δημοτική σύμβουλος και εξήγησε ότι «δεν το ψήφισε κανείς από την αντιπολίτευση».
Μάλιστα τόνισε ότι πρόκειται για ακόμα μια επιλογή του καλλιτέχνη εκτός τόπου και χρόνου που κατατάσσεται στην «αυλή» καθώς το 2021 θα δουν οι άνθρωποι από τηλεοράσεως τον Σάκη Ρουβά, τον οποίο βλέπουν δύο φορές την εβδομάδα σε τηλεοπτικό σόου.