Macro

Ε όχι! Εκεί που μας χρωστούσανε, μας ζητούν και τα ρέστα…

Η  ιστορική απόφαση του Εφετείου ξεσκέπασε και με τη βούλα, τη ναζιστική συμμορία, απόφαση που συνάδει με εθνική αντίσταση, αντιδικτατορικό αγώνα, αντιφασιστικό κίνημα, όπως αποτυπώθηκαν και με τη  μεγαλειώδη παρουσία λαού τη Τετάρτη, στο δρόμο της Μάγδας Φύσσα.

Αυτές τις μέρες χαράς για όλους του δημοκράτες γίνεται μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τη ΝΔ, απέναντι στον κόσμο της Αριστεράς που έχει δώσει δεκαετίες αγώνες ενάντια σε φασισμό–ναζισμό, με επιθέσεις που έχει δεχτεί, καθημερινά για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, με παρουσία μας και ως μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όποιος «ξεχνά» τα δικά του εγκλήματα, αποθρασύνεται (Δημόκριτος)

Κυβερνητικοί βασισμένοι στην παραδοσιακό ιδεολόγημα της Δεξιάς,  των «δύο άκρων» που λειτουργεί μόνο υπέρ των υπόδικων νεοναζί, με συκοφαντίες, κουνάνε το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την Αριστερά για σύμπλευση με τους νεοναζί (!), εμφανιζόμενοι σήμερα ως αντιφασίστες που έδωσαν μάχες κατά της ΧΑ, την οποία «ως κυβέρνηση Σαμαρά πήγαν στο δικαστήριο και ως κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ναζί φυλακίστηκαν».

Προφανώς, δεν ταυτίζεται η ΝΔ με την ΧΑ, αλλά έχει σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες, για να χαδεύσει το ακροδεξιό της ακροατήριο.

Ας θυμηθούμε μερικές, μόνο, θέσεις και πράξεις στελεχών της ΝΔ:

  • Μητσοτάκης: «η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά την Αριστερά τα τελευταία χρόνια» (Politico, 26.6.2017)
  • O βουλευτής ΝΔ  Μπ. Παπαδημητρίου: ζητούσε «μία σοβαρή Χρυσή Αυγή» για «να συνεργαστεί με τη ΝΔ».
  • Ο βουλευτής ΝΔ Πλεύρης είχε συμμετάσχει σε πορεία μελών της Χρυσής Αυγής στη κρίση των Ιμίων και στο κρέμασμα αγκυλωτού σταυρού στην Ακρόπολη (1996).
  • Ο Μπαλτάκος ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου επί Σαμαρά συνωμοτούσε με τη ΧΑ, μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Γεγονός που ξεσήκωσε έντονο κίνημα διαμαρτυρίας, που ανάγκασε τη κυβέρνηση Σαμαρά, να την παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Ακόμα και ο Economist (7/10/2020) «καρφώνει» την υποκριτική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, αναφέροντας πως μέχρι τη δολοφονία Φύσσα έκανε τα «στραβά μάτια» στη Ναζιστική οργάνωση.
  • Τα παιδιά του Παπαδόπουλου και Παττακού, Γεωργιάδης-Βορίδης, βουλευτές, υπουργοί-κομματικά στελέχη της Ν.Δ κτλ χέρι-χέρι με τους ναζί στις πορείες εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών ή σε ξενοφοβικές συγκεντρώσεις.

«Φοβάμαι τους ανθρώπους/ που με καταλερωμένη τη φωλιά/ πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου» (Μ. Αναγνωστάκης)

Για να τελειώνουν τα παραμύθια και χυδαία ψέματα της ΝΔ, που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επεδίωξε να πέσουν στα μαλακά λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, ακόμα και για σύμπλευση, επαναφέροντας το αφήγημα των πλατειών:

Για τη δίκη:

Η κυβέρνηση Σαμαρά, είχε καταχωνιάσει 82 δικογραφίες που είχαν έρθει στη Βουλή. Αλλά και μετά τη δολοφονία Φύσσα, η ενασχόληση δεν ήταν ουσιαστική, δε φρόντισαν καν για αίθουσα συνεδρίασης του Δικαστηρίου.

Η δίκη της ΧΑ ξεκίνησε το 2015 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε μία σειρά θεσμικών μέτρων επίσπευσης της δίκης:

  • Νέες αίθουσες στο Εφετείο για διενέργεια της δίκης.
  • απαλλαγή των μελών του δικαστηρίου από άλλες υποχρεώσεις.
  • Ορίστηκαν πάνω από 15 δικάσιμες ανά μήνα.

Οι ίδιοι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αναγνώρισαν πως αυτά τα μέτρα οδήγησαν στην επίσπευση της δίκης.

Για τον νέο Ποινικό Κώδικα:

Ο νέος ΠΚ που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, καταρτίστηκε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή κορυφαίων καθηγητών, δικαστών, δικηγόρων. Προβλέπει μεγαλύτερη και πραγματική έκτιση ποινών σε σχέση με τον παλαιό ΠΚ. Ο κ. Τσιάρας ως σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε δημόσια τη σημασία της μεταρρύθμισης του. Πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης, όπως Βενιζέλος και Καστανίδης, «άδειασαν» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, περί χαϊδέματος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΧΑ.

Με τον παλιό ΠΚ οι ποινές ήταν ονομαστικές. Μεγαλύτερες στα χαρτιά, αλλά τελικά εκτιόταν μικρότερο μέρος τους. Αντίθετα, με το νέο ΠΚ οι ποινές είναι ειλικρινείς, αφού οι καταδικασθέντες εκτίουν μεγαλύτερο μέρος της επιβαλλόμενης ποινής Π.χ. σε κάθειρξη με τον παλιό ΠΚ, για απόλυση με καλή διαγωγή εκτίει 1/3 της ποινής, ενώ με τον νέο ΠΚ θα εκτίσει τα 2/5 της ποινής. Για ισόβια κάθειρξη με τον παλιό ΠΚ έπρεπε να εκτίσει 15 έτη, ενώ βάσει του νέου 16. Εξάλλου, η ΝΔ ως κυβέρνηση έκανε αναθεώρηση διατάξεων του νέου ΠΚ μη αλλάζοντας οτιδήποτε από όσα δήθεν την ενοχλούν σήμερα. Το μόνο που έσπευσε να νομοθετήσει αλλάζοντας τον ΠΚ ήταν να επιστρέψει τους δεσμευμένους λογαριασμούς ελεγχόμενων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και να δώσει ασυλία σε τραπεζικά στελέχη…

Για τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων:

Ακόμη και με τον προηγούμενο ΠΚ, η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων θα επερχόταν μόνο όταν η δικαστική απόφαση γίνει αμετάκλητη. Δηλαδή, σε περίπου δέκα χρόνια. Άρα και με τον παλιό ΠΚ οι καταδικασμένοι πρωτόδικα χρυσαυγίτες δεν θα στερούνταν σήμερα των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Ο νέος ΠΚ προέβλεψε μετά από αμετάκλητη απόφαση την αυτοδίκαιη έκπτωση από κάθε δημόσιο αξίωμα. Αυτό που απαιτείται, σύμφωνα και με τη νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, είναι τροποποίηση στην εκλογική νομοθεσία, που δε προλάβαμε λόγω των πρόωρων εκλογών Ιουλίου. Για αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία να γίνει διακομματικά νομοθετική πρόβλεψη που να λύνει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι απαντήσεις στη χυδαία σπέκουλα της ΝΔ δεν ήρθαν μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αθλιότητες απαντήθηκαν από την ίδια τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα.

Για το κίνημα των πλατειών:

Η ΝΔ και ΜΜΕ που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπορεύτηκε με τη ΧΑ, πλαστογραφούν την ιστορική αλήθεια, προσφέροντας δεκανίκι στη ΧΑ που της επιτρέπει να ισχυρίζεται ότι η απήχησή της ξεπήδησε δήθεν από ένα αυθόρμητο κίνημα!!

Πρόκειται για εξόφθαλμη παραποίηση των γεγονότων. Γιατί μπορεί να υπήρξε η λεγόμενη «πάνω πλατεία», δηλαδή ομάδες διαδηλωτών με αντικοινοβουλευτικά, συνωμοσιολογικά, ρατσιστικά συνθήματα, αλλά η Χρυσή Αυγή δεν εμφανίστηκε ούτε στιγμή στο κίνημα των πλατειών.

Μάκης Μπαλαούρας

Πηγή: TVXS