Συνεντεύξεις

Δημήτρης Βίτσας: Πορεία προς την κοινωνία με αριστερές λύσεις

Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην τηλεόραση της « ΕΡΤ 1 ».

«..Στις 15 Μαΐου εκλέγουμε την ΚΕ και τον Πρόεδρο του κόμματος που θα είναι ξανά ο Αλέξης Τσίπρας . Η πολιτική απόφαση του συνεδρίου, που είναι μια απόφαση με αριστερά ΄΄αγκωνάρια΄΄, έχει ψηφιστεί ήδη σχεδόν ομόφωνα στη διάρκεια των εργασιών του. Το ότι γίνονται συνέδρια στα πολιτικά κόμματα με εκλεγμένους αντιπροσώπους δείχνει ότι το πολιτικό μας σύστημα μπορεί να ωριμάσει και γιαυτό εμείς, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα συνέδρια όλων των κομμάτων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους ανθρώπους που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θέλουν να βοηθήσουν, να προσέλθουν στις κάλπες και να υπερψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα για Πρόεδρο και αμέσως μετά, να ξεκινήσει μια πορεία προς την κοινωνία προτείνοντας αριστερές λύσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο κερδίζεται ο λεγόμενος ΄΄κεντρώος χώρος΄΄.

Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα δημιουργήσει συνθήκες σιγουριάς για τις μελλοντικές εξελίξεις, θα βάλει τέλος στη ληστεία υπερκερδών που συντελείται από τις εταιρίες ενέργειας, θα έχει τη δική της αυτόνομη φωνή μέσα στην ΕΕ, θα πιέζει τους συμμάχους μας στη βάση της αντιμετώπισης των προκλήσεων της Τουρκίας στη λογική των κανόνων του διεθνούς δικαίου και θα καταφέρνει να διαχειρίζεται με σύνεση τα προβλήματα της κοινωνίας .

Η Κυβέρνηση μετά από 9 μήνες ΄΄κατάφερε΄΄ να παρουσιάσει μια σειρά από μέτρα, τα οποία όμως μένει να δούμε, πως θα εφαρμοστούν και πόσο θα βοηθήσουν πραγματικά τους πολίτες.

Όμως για τον κο Μητσοτάκη και τη ΝΔ , όλα τα δεινά της χώρας είναι ΄΄εισαγόμενα΄΄ και οι ίδιοι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη….

Να θυμίσουμε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε στα τέλη του Φεβ.2022 και το κύμα της ακρίβειας , ειδικά στην ενέργεια και τα καύσιμα ξεκίνησε από το Σεπ. 2021, προειδοποιώντας από την πλευρά μας και προτρέποντάς τους να πάρουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Από τότε κιόλας η αγορά, την οποία συνεχώς ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, προέβλεπε τον πόλεμο και τις συνέπειές του στην οικονομία.

Την ίδια στιγμή που οι τιμές ανέβαιναν, η κυβέρνηση χωρίς καμία λογική, αύξανε τη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό ΄΄μίγμα΄΄ της χώρας, με τις γνωστές συνέπειες στο κόστος της ενέργειας…»

ΕΡΤ1