Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ΑΡΤ ΤV ».
«…Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών ( Β2), θα είναι ισχυρό, τόσο σε επίπεδο θέσεων που αφορούν αυτά που θέλουμε να κάνουμε όταν έρθουμε μαζί με τους υπόλοιπους συμμάχους μας στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και σε επίπεδο ισχυρών πολιτικών προσωπικοτήτων ,σε ένα μίγμα νέων αλλά και έμπειρων ανθρώπων. Εμείς στο κόμμα μας δεν έχουμε κάποιον προσωπικό ανταγωνισμό μεταξύ μας, παρά μόνο την κοινή μας προσπάθεια για την διαρκή ισχυροποίησή του. Ο ΄΄αριθμητικός΄΄εκλογικός στόχος που θέτουμε για την περιοχή είναι η απόκτηση της πέμπτης έδρας , κάτι που σημαίνει ότι, από το 39% να πάμε στο 42%, πράγμα που είναι απολύτως εφικτό. Και μάλιστα να πάρουμε την έδρα από την πρώτη καταμέτρηση και όχι από τα αδιάθετα υπόλοιπα. Τα μηνύματα που παίρνουμε από την επαφή μας με τον κόσμο, αυτό δείχνουν, γιατί τα προβλήματα αιχμής της Ελληνικής κοινωνίας ( ακρίβεια, πληθωρισμός, ενεργειακό κόστος κλπ), για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, εκ των πραγμάτων αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα.
Εμείς από την πρώτη Κυριακή των εκλογών θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και στη βάση ενός κοινού προγράμματος να σχηματιστεί μια προοδευτική- δημοκρατική κυβέρνηση συνεργασίας. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε , με πρώτη προτεραιότητα να ανατρέψουμε ότι βάρβαρο έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεκινώντας από το σύνολο των νόμων Χατζηδάκη.
Εμείς έχουμε αναλυτικά κάνει την αυτοκριτική μας για την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ , όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι αφήσαμε ένα μαξιλάρι 37 δις ευρώ, βάση του οποίου η χώρα μπορούσε να βγαίνει στις αγορές και όλοι ένιωθαν πιο άνετα σε σχέση με την κατάσταση που εμείς παραλάβαμε το 2015. Αυτό λοιπόν αποτέλεσε έναν ισχυρό παράγοντα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, όπως η πανδημία κλπ.
Σήμερα με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις δημόσιες δαπάνες, ο Τομέας διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πολιτικά υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί, ότι μεμπτό και παράνομο διαπιστώνει. Αυτό έγινε με τις περιπτώσεις Πάτση, Μαραβέγια, Χειμάρα κλπ. Υπάρχει διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και αυτό φαίνεται από τα 9,5 δις ευρώ που δόθηκαν σε απευθείας αναθέσεις, οι οποίες ξεπέρασαν κατά πολύ τις συγκεκριμένες ανάγκες. Υπάρχει ο νόμος περί προμηθειών και υπάρχουν και τα προεδρικά διατάγματα που ορίζουν τον τρόπο των κρατικών προμηθειών.
Θα επιθυμούσα να ήταν διαφορετική η κατάσταση και να μη μας απασχολούν τέτοια φαινόμενα στην πολιτική ζωή της χώρας. Ήδη όμως, όπως ξέρουμε έχουμε τέσσερεις περιπτώσεις πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε προμήθειες του Δημοσίου κατά παρέκκλιση του νόμου και του Συντάγματος.
Είναι φανερό ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και η αλλαγή αυτή θα πρέπει να έχει πρόγραμμα και συνεπώς οι συνεργασίες να γίνουν επί προγράμματος. Συγχρόνως είναι ανάγκη η κυβέρνηση να έχει πραγματική λαϊκή υποστήριξη και αν είναι δυνατόν, ακόμα και της καθαρής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού…»