Βίντεο

Δημήτρης Βίτσας: Η ΝΔ επιστρέφει ολοταχώς στις ΄΄ένδοξες΄΄ μέρες της δεκαετίας του ΄50

« Η ΝΔ επιστρέφει ολοταχώς στις ΄΄ένδοξες΄΄ μέρες της δεκαετίας του ΄50 »
Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ONE TV».
Η ΝΔ δεν αντέχει την προγραμματική συζήτηση και κάθε φορά προσπαθεί να στρέψει την ατζέντα , εμπλέκοντας ακόμα και εθνικά θέματα…
«…Ο κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, είναι να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες ανατροπής, να μη μπορέσει δηλαδή η ΝΔ να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να δρομολογηθούν κάποιες πολιτικές εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές του Μαΐου μιλούσε για σταθερή – συμμαχική κυβέρνηση, ενώ η ΝΔ μιλούσε για σταθερή- αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι φανερό ότι η πρότασή μας δεν έπεισε το εκλογικό σώμα, μια που τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα είχαν διαφορετική λογική και δεν βοήθησαν σε αυτό. Σε αυτή τη φάση έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζει ο κόσμος τι τον περιμένει μετά τις 25 Ιούνη, πράγμα που έχει να κάνει με το προγραμματικό μέρος των εξαγγελιών των κομμάτων. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι δεν μετρήσαμε όσο έπρεπε, την άρνηση των προοδευτικών κομμάτων όσο αφορούσε τη δυνατότητα σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης.
Ένα αποτέλεσμα είναι ΄΄πολυπαραγοντικό΄΄ αλλά πάντα υπάρχει μια κύρια αιτία και αυτή θα πρέπει να αναζητήσουμε με την προσοχή που αρμόζει, αλλά μετά από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου…»
Σχετικά με τα περί πριμοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Τουρκικό προξενείο στις εκλογές της 21ης Μαΐου:
«…Η ΝΔ δεν αντέχει την προγραμματική συζήτηση και κάθε φορά προσπαθεί να στρέψει την ατζέντα , εμπλέκοντας ακόμα και εθνικά θέματα. Με αφορμή την πολιτική πικρία ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου , η ΝΔ σηκώνει εδώ και μέρες το ζήτημα περί πριμοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Τουρκικό προξενείο, παρόλες τις προειδοποιήσεις που τους απευθύναμε από την πρώτη μέρα. Στην ουσία αναγορεύει τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην περιοχή, ως ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου. Είναι γνωστή η θέση του κόμματός μας, η οποία προκύπτει από τη συνθήκη της Λωζάνης και μιλά για Ελληνική και όχι Τουρκική Μουσουλμανική μειονότητα.
Η άμεση απειλή της κας Μπακογιάννη προς τους Μουσουλμάνους της περιοχής για τη στάση τους στις εκλογές του Ιουνίου, δεν αφορούσε μόνο αυτούς αλλά το εκλογικό σώμα ολόκληρης της χώρας. Αυτή τη στιγμή η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της ΝΔ, μια που δημιουργείται η βάση για όλα τα μελλοντικά αφηγήματά της. Την ίδια ώρα, η δεξιά παράταξη στη χώρα μας, μόλις στριμωχτεί λίγο, επιστρέφει στη δεκαετία του ΄50 , ζητώντας δηλώσεις εθνικοφροσύνης από τους πολιτικούς της αντιπάλους…»