Βίντεο

Δημήτρης Βίτσας: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « BLUE SKY ».

«…Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το κόμμα όσο αφορά την οργανωτική του δομή και λειτουργία. Σήμερα δημοσιοποίησε την πολύ γενναία απόφαση της παραίτησής του και της μη συμμετοχής στις επόμενες διαδικασίες εκλογής προέδρου, και δείχνει την ευθύνη και την υπευθυνότητά του ως ενός από τους μεγαλύτερους ηγέτες της Αριστεράς. Αυτό αποτελεί την εγγύηση για τη συνέχεια.

Δεν είναι σωστό να μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα σαν να έχει τελειώσει η προσφορά του στην Αριστερά. Ίσα ίσα ,θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά να προσφέρει ακόμα, από όποια θέση ο ίδιος επιλέξει. Πιστεύω ότι θα παίξει ενεργό ρόλο στην πρώτη φάση, βοηθώντας και στη συνέχεια, συνεπώς ας μην επιχαίρουν ορισμένοι.

Τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα καθορίσουν τα διαδικαστικά ζητήματα και θα επιλέξουν τη μεταβατική κατάσταση και με βάση το καταστατικό τα μέλη του κόμματος θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο. Χρειάζεται ψυχραιμία και υπάρχει η σιγουριά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι μαζί μας σε όλη αυτή την πορεία…»