Βίντεο

Δημήτρης Βίτσας: Για ακόμα μια φορά, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταφεύγει στη λάσπη και στην παραπληροφόρηση

« ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ , Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ »
Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ATTICA TV ».
«…Στην περίπτωση του ΄΄κόμματος΄΄ Κασιδιάρη, αυτό που φαίνεται είναι ότι η ΝΔ για να εισπράξει κάποια πολιτικά οφέλη, με ανόητο τρόπο δύο φορές άλλαξε τη νομοθετική ρύθμιση και ευτυχώς που τελείωσε η κοινοβουλευτική περίοδος γιατί μάλλον θα την ξανά άλλαζε. Προβάλει το γεγονός ότι η τροπολογία ψηφίστηκε και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χωρίς όμως να παίρνει υπόψη της την ουσία της κριτικής των στελεχών του, όπως αυτή εκφράστηκε με τις ομιλίες τους στη συζήτηση στη Βουλή.
Η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης τροπολογίας, έγκειται στο γεγονός ότι για να στηριχθεί αυτή, η κυβέρνηση επικαλείται το Σύνταγμα και προσπαθεί να κάνει ερμηνεία του Συντάγματος μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις προτάσεις πολλών αξιόλογων Συνταγματολόγων, (Αλεβιζάτου, Κοντιάδη, Βενιζέλου κλπ), μιλά για αξιοποίηση στον εκλογικό νόμο δύο άρθρων του ποινικού κώδικα ( άρθρο 187 και 187α ), με τα οποία στοιχειοθετείτε ο αποκλεισμός από τις εκλογές , κόμματος που αποτελεί εγκληματική οργάνωση και εκφέρει ρατσιστικό λόγο , προβαίνοντας και στις αντίστοιχες πράξεις. Αυτομάτως λοιπόν υπάρχει και η σχετική αιτιολογική βάση.
Είναι απορίας άξιο πως η ΝΔ δεν είχε σκεφτεί ούτε την περίπτωση του ΄΄εικονικού΄΄αρχηγού, κάτι που είχε επισημανθεί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευτυχώς έγινε αποδεκτό.
Αυτό που είναι απολύτως αναγκαίο είναι , στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, να υπάρξει πρόβλεψη ανάλογη με ότι ισχύει στο Γερμανικό Σύνταγμα αλλά και σε άλλα Συντάγματα, που ορίζει ότι στην περίπτωση που υπάρχει για κάποιο κόμμα βεβαία πεποίθηση ότι εκφέρει φιλοναζιστικές απόψεις, αυτομάτως αποκλείεται από τις εκλογές.
Αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης από την πλευρά του κου Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης, και μάλιστα εκτός θεσμικών διαδικασιών, η συνάντησή του με τον κο Τζανερίκο. Μάλιστα ο κος Τζανερίκος επικαλείται και επαφή με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, με προσπάθεια εξαγοράς του με ανταλλάγματα. Η ΝΔ επίσημα ,δια του Κυβερνητικού εκπροσώπου ή ακόμα και του κου Μητσοτάκη , θα πρέπει να απαντήσει αν ισχύουν αυτές οι καταγγελίες , όπως επίσης και ο κος Τζανερίκος να μιλήσει με συγκεκριμένα ονόματα…»