Συνεντεύξεις

Δημήτρης Βίτσας: Αν δεν τον πειράζει τον κ. Χατζιδάκη η παρακολούθηση, πειράζει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο « FLASH 99,4 FM ».

«…Η ΝΔ από την αρχή επέλεξε να μη συζητήσει για το λόγο που έγινε η πρόταση μομφής, αλλά να προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη με άλλα θέματα. Στο ερώτημα που αφορά το λόγο της παρακολούθησης του κου Φλώρου, η απάντηση είναι ο Νίκος Παππάς και το ειδικό δικαστήριο. Με λίγα λόγια, ΄΄ η μπάλα στην εξέδρα΄΄.

Αυτό που αποκαλύφτηκε είναι ότι δεν υπάρχουν ικανοποιητικές απαντήσεις προς τον κόσμο της ΝΔ πρώτα και κύρια και υπάρχει φόβος μήπως η αποκάλυψη της αλήθειας θα τον στρέψει ενάντια στη σημερινή ηγεσία του κόμματος και τον κο Μητσοτάκη.

Η δική μας πρόθεση είναι να δείξουμε στον Ελληνικό λαό ότι, σε αυτή τη συγκυρία της ακρίβειας, της ανισότητας των εισοδημάτων, των εθνικών προβλημάτων κλπ , ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί να εγκαταστήσει το καθεστώς του, παρακολουθώντας στενούς του συνεργάτες όπως ο κος Χατζηδάκης αλλά και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Το θλιβερό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο κος Χατζηδάκης επέλεξε να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, χωρίς επί της ουσίας να πει τίποτα. Το μόνο που δεν είπε ευθαρσώς , είναι ότι δεν τον πειράζει να τον παρακολουθούν. Έχουν άραγε κάτι επιλήψιμο με το οποίο τον ΄΄κρατούν΄΄;

Σε όλα αυτά υπάρχει και ένα ζήτημα ΄΄τσίπας΄΄. Είσαι Υπουργός και μάλιστα και φίλος του Πρωθυπουργού κατά δήλωσή σου και συγχρόνως γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Στο ζήτημα που αφορά την παρακολούθηση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων , εμείς από την αρχή την αφήσαμε έξω. Αυτό που την έβαλε στο κάδρο, είναι αυτός που την παρακολουθούσε, δηλαδή η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης. Όμως να επισημάνουμε ότι και ο κος Παναγιωτόπουλος έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

Όπως και να έχει, το ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα σοβαρά θέματα που αφορούν την προεκλογική συζήτηση. Γιατί ακόμα και ο απλός πολίτης βγάζει το συμπέρασμα ότι μπορεί να ΄΄μολυνθεί΄΄ το κινητό του τηλέφωνο από διάφορα κακόβουλα λογισμικά και προφανώς εξ αιτίας αυτού δεν έχει τη ζωή στα χέρια του. Αυτό όμως που φαίνεται είναι ότι θα κυριαρχήσει η συζήτηση για την ακρίβεια, τα εισοδήματα και τα εθνικά θέματα με την επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενδεχόμενη αποστολή βαρέων αρμάτων, φαίνεται ότι ήδη έχουν χτυπήσει και την πόρτα της χώρας μας , αρχικά με την αποστολή των ελαφρών αρμάτων μάχης και τα οποία είχαμε ανάγκη για την άμυνα των νησιών μας.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι σε λίγο κλείνουμε ένα χρόνο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μας δικαιώνει σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις προτάσεις μας που αφορούσαν την εξεύρεση ειρηνικής λύσης και τον τερματισμό του πολέμου. Δυστυχώς η πολιτική του κου Μητσοτάκη, ενέπλεξε τη χώρα μας πιο βαθιά σε αυτή την κόντρα , αντί να μείνουμε έξω και απλά να συμμετείχαμε με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας…»

Flash