Βίντεο

Δημήτρης Βίτσας: Ακροβασίες και τροπολογία φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη ρύθμιση για το «κόμμα Κασιδιάρη» (βίντεο)

 

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κοινή διάθεση από όλα τα κόμματα για να μη συμμετάσχει το «κόμμα Κασιδιάρη» στις εκλογές. Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχέση με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κινείται σε δύο επίπεδα: το ένα αφορά το νομικό κομμάτι στο οποίο φαίνεται ότι υπάρχουν κενά και παραλήψεις, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν από κάποιους στο μέλλον και το δεύτερο έχει να κάνει με την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Εμείς θέλαμε στην εισηγητική έκθεση να αναφέρεται με σαφήνεια η ύπαρξη ναζιστικού κόμματος στη χώρα μας. Και βέβαια, είναι άλλο θέμα πως αυτό θα αποτυπώνονταν στο κείμενο.

Αυτή ήταν η βασική μας κριτική επι του νομοσχεδίου. Τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι να βρεθεί ο τρόπος ώστε όχι μόνο τώρα αλλά σε κάθε εκλογική διαδικασία, να μην επανερχόμαστε συνεχώς σε αυτή τη διαδικασία.

Εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες ο κος Βορίδης και η κυβέρνηση δεν τις έχει κάνει αποδεκτές.

Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί με κάποιες ανάλογες διατάξεις, σε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν απαγορευτεί κομμουνιστικά κόμματα.

Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24