Συνεντεύξεις

Δημήτρης Παπαδημούλης: Έχουμε μια ευρωπαϊκή ηγεσία που είναι οικονομικός γίγαντας αλλά πολιτικός νάνος

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει σπρωχτεί σε μια θέση ουραγού των ΗΠΑ και ταύτισης με το ΝΑΤΟ,που αμερικανοκρατείται» σημείωσε Στο Κόκκινο και την εκπομπή «Αυτή, αυτός και τα πειστήρια» ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Ο Ερντογάν κέρδισε πάρα πολλούς πόντους και στην ουσία και στις εντυπώσεις» είπε για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και εκτίμησε πως «ο Πούτιν με την αυτοπαγίδευσή του ζει το δικό του ευρωπαϊκό Αφγανιστάν και έχει γίνει ο μέγας χορηγός του ΝΑΤΟ».
«Όσα συμφωνήθηκαν στη Μαδρίτη δείχνουν ότι ο Ερντογάν δεν είναι καθόλου απομονωμένος -όπως λέει η κυβερνητική προπαγάνδα- και πως κερδίζει όποιος διεκδικεί και δεν ειναι δεδομένος» πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και εξέφρασε την ανησυχία πως «αν φτάσουμε στο χειμώνα με τον πόλεμο να συνεχίζεται, ο κίνδυνος ύφεσης και στασιμοπληθωρισμού είναι ορθάνοιχτος» κάτι που «θα το πληρώσουν πολύ ακριβά οι ευρωπαϊκοί λαοί»
«Και στην εξωτερική πολιτική έχουμε μια ευρωπαϊκή ηγεσία που είναι οικονομικός γίγαντας αλλά πολιτικός νάνος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «τώρα θα χρειαζόταν μια μεγάλη πρωτοβουλία τύπου σχεδίου Μάρσαλ, με πρόσθετους πόρους, ευρωομόλογο και στήριξη της ενεργιακής μετάβασης της ψηφιακής μετάβασης και για τον κοινωνικό πυλώνα».
«Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος, και παρά το ότι το ρύθμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν παύει να είναι θηλιά» σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι προ-τελευταία πάνω από τη Βουλγαρία στην αγοραστική δύναμη των πολιτών. Παράλληλα ανέφερε ότι ο ελληνικό «προυπολογισμός του 2023 θα έχει κόφτη δαπανών»
«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβερνητική προπαγάνδα γνωρίζουν ότι μαζεύονται πάρα πολλά σύννεφα για την ελληνική οικονομία και πάρα πολύ ατμό το καζάνι της κοινωνικής δυσαρέσκειας» κατέληξε.