Συνεντεύξεις

Δημήτρης Καρέλλας: Ένας χρόνος ΝΔ και δεν έγινε τίποτα για την αναδοχή και υιοθεσία

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης, για τα λάθη στο ταίριασμα παιδιών και υποψηφίων γονέων κατά την πρόσφατη εφαρμογή του νόμου για την αναδοχή και υιοθεσία μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας.

Αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καρέλλας έκανε λόγο για ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την επίσπευση των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής, μέσω ενός διαφανούς συστήματος που θα δίνει εργαλεία στους ανθρώπους που αναλαμβάνουν την κοινωνική έρευνα για την υποψήφια οικογένεια αλλά και για το κάθε παιδί.

«Από τη στιγμή που τα μητρώα είχαν στηθεί ήταν θέμα χρόνου, και φοβάμαι ότι ο χρόνος που διανύθηκε από την ανάληψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ ήταν νεκρός χρόνος. Υπήρχαν μια σειρά πραγμάτων που μπήκαν για να διασφαλίσουν την διαφάνεια και το απρόσκοπτο της διαδικασίας, τα οποία επί ένα χρόνο δεν πρέπει να έγινε απολύτως τίποτα» ανέφερε ο κ. Καρέλλας σε σχέση με τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε σχέση με την αναδοχή και υιοθεσία ο κ. Καρέλλας διαπίστωσε ότι «η κ. Μιχαηλίδου έχει ένα πρόβλημα, πρέπει κάθε τόσο να ξαναφέρνει τον κ. Μητσοτάκη να ξαναεγκαινιάζει τον νόμο».

Απ’ ότι φαίνεται όμως τα στοιχεία που δόθηκαν αφορούσαν παιδιά που έχουν ήδη τοποθετηθεί. «Αντί να προσπαθείς να διορθώσεις αστοχίες το να θριαμβολογείς για πράγματα που δεν έκανες είναι η χείριστη υπηρεσία για έναν νόμο ο οποίος δεν σηκώνει αντιπαλότητες. Και η ίδια η ΝΔ τον ψήφισε» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καρέλλας.

«Είτε δεν ξέρουν, είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν, είτε και τα τρία. Δεν θέλουν λειτουργικά πλαίσια για να καλυφθούν τα ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας, έχουν συνηθίσει στη λογική το επίδομα και τελειώσαμε», δήλωσε καταληκτικά ο πρώην γενικός γραμματέας, σχολιάζοντας την συνολική αντίληψη της ΝΔ για την κοινωνική πολιτική.

Σημειώνεται ότι επίκαιρη ερώτηση για το θέμα κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, η αναπλ. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών, Θεανώ Φωτίου.