Macro

Δημήτρης Χριστόπουλος: Ο νόμος θα καταργηθεί

Αν η κυβέρνηση επιμείνει στο σχέδιο νόμου για την διοικητική αναδιάρθρωση των ελληνικών πανεπιστημίων, μπορεί να είναι σίγουρη ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όποια κυβέρνηση την διαδεχθεί, θα είναι να το καταργήσει.

Το μόνο που θα έχει καταφέρει, θα είναι να έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ένταση με σημαντικούς κινδύνους ως και για ανθρώπινες ζωές, όπως είδαμε στα πρόσφατα συμβάντα στο Αριστοτέλειο.
Φυσικά, τα παραπάνω δεν τα χρεώνεται μόνο ο ιδεοληπτικός ρεβανσισμός της Υπουργού Παιδείας, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει αποδεχθεί ότι η στρατηγική της έντασης υπηρετεί το αφήγημα “τάξη στα ελληνικά πανεπιστήμια” το οποίο έχει απήχηση και μεγάλο κοινό στην Ελλάδα σήμερα.
Ωστόσο, το να προκαλείς τη βία για να δείξεις ότι μπορείς να την τιθασεύσεις, είναι ο ορισμός τους πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε, κυρίως όταν υπηρετούμε επιλογές υψηλού κινδύνου, όπως η κυβέρνηση με το νόμο για την διοικητική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ.
Το να τροφοδοτείς την ελληνική κοινωνία με την πεποίθηση ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι άνδρο ανομίας, τεμπελιάς και εγκληματικότητας, είναι όμως πολύ νοσηρό και μακροπρόθεσμα βαθιά τοξική αντίληψη που φουσκώνει τα πανιά των κάθε λογής ακροδεξιών αντιλήψεων που ενδημούν στην Ελλάδα, σε βάρος των πνευματικών ελίτ κλπ κλπ. Η Χρυσή Αυγή στα ντουζένια της αυτήν ακριβώς την ατζέντα είχε.

Aυτό αυτοτελώς είναι πρόβλημα και από τις μεγαλύτερες ζημιές που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα. Αν περάσει ο νόμος θα καταργηθεί, αλλά το αποτύπωμά του θα είναι μακροπρόθεσμα κακό για την Ελλάδα.

Δημήτρης Χριστόπουλος

Ανάρτησή του στο Facebook