Συνεντεύξεις

Χρήστος Μαντάς: Η ΝΔ ήρθε για να ξαναφέρει μνημόνια & να σώσει funds – τράπεζες

Μια σειρά μέτρων νεοφιλελεύθερης κοπής επιβεβαιώνουν αυτά που αποδεικνύει και ο κυνισμός των δηλώσεων του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι η Νέα Δημοκρατία ήρθε για να ξαναφέρει τα μνημόνια που αφήσαμε πίσω μας επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Χρήστος Μαντάς που είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μαντάς για τις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με το πόσο βλάπτει την Οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας εξήγησε στον Γιώργο Τραπεζιώτη ότι κυνισμός αυτός δεν αφορά τον κ. Γεωργιάδη προσωπικά αλλά τελικά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία που έχει προσκολλημένο στο DNA της το μνημόνιο και στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές – πως με εξαγγελίες, με νομοθετικές πρωτοβουλίες, είτε με απουσία νομοθετικών πρωτοβουλιών, επιβεβαιώνει ότι είναι μια σκληρά νεοφιλελεύθερη δεξιά, η οποία ήρθε να ξαναφέρει τα μνημόνια που αφήσαμε πίσω μας. Και αυτό για να διασώσει τα funds και τις τράπεζες.Ο κ. Μαντάς επισήμανε ότι αυτό το μέτρο αν και εφόσον μετά το τέλος της προστασίας έως τα τέλη Απριλίου αφεθεί στην τύχη του και δεν νομοθετήσει κάτι, τότε να είναι βέβαιοι στη ΝΔ ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη σοβαρή λαϊκή αντίδραση. Όπως τόνισε η απουσία προστασίας τη πρώτης κατοικίας δεν έχει καμιά σχέση με την αποτελεσματικότητα και την ωφέλεια της Οικονομίας.

Με το μόνο που πραγματικά έχει σχέση είναι να καταστρέψει κυριολεκτικά όσους ανθρώπους έχουν χτυπηθεί από την κρίση και έχουν να χάσουν τα σπίτια τους, επισήμανε ο κ. Μαντάς.