Ανέφερε χαρακτηριστικά περιπτώσεις όπως πρόγραμμα ηλεκτρονικού πολέμου για το οποίο εταιρεία είχε πάρει 37-38 εκατ. ευρώ χωρίς να γίνει τίποτε και όταν το Δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει, η εταιρεία προσέφυγε στα Δικαστήρια και κέρδισε, ειστράττοντας ακόμη 4 εκατ. ευρώ, χωρίς και πάλι να γίνει τίποτε.
Επίσης, για δεξαμενόπλοιο που αποκτήθηκε ουσιαστικά στην κανονική του τιμή αλλά… τρεις φορές, ή την απόκτηση των ελικοπτέρων Night Hawk ΝΗ90 που αν και τελικά η Ελλάδα παρέλαβε τα μισά, πλήρωσε τα διπλάσια.
«Είναι αδιανόητο σε εκείνη την οκταετία πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν … ο Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος της ΝΔ είχε αναφέρει ότι τότε καταβλήθηκαν 25 δισ. ευρώ ενώ το σύνολο των δεσμεύσεων ήταν 50 δισ. ευρώ» είπε ο κ.Καραγιαννίδης. Και το χειρότερο είναι ότι, αν εξαιρέσει κανείς τα άρματα μάχης Leopard (που και αυτά είχαν θέμα με τα πυρομαχικά που έπρεπε να διαθέτουν) «σχεδόν τίποτε δεν αξιοποιείται σήμερα», υπογράμμισε.
Η Ελλάδα με τα παραπάνω βρέθηκε το 2002-2003 να είναι πρώτη στον κόσμο σε εξοπλισμούς ως προς το ποσοστό του προϋπολογισμού, που έφτασε το 4,6%, ενώ ως το 2009 συνέχιζε να κατευθύνει εκεί σημαντικό ποσοστό κεφαλαίων. «Ξοδεύαμε αδρά, ήμασταν γαλαντόμοι», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Πολλά πράγματα τα πληρώναμε δύο και τρεις φορές, δεν παρέδιδαν, το Δημόσιο έχανε τις περισσότερες φορές στα δικαστήρια και συνέχισε να πληρώνει … αυτό έγινε και με τα υποβρύχια … μην νομίζετε ότι κόστισαν λιγότερο», είπε επίσης ο ίδιος αναφερόμενος στην συνέχεια των προβληματικών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ο κ.Καραγιαννίδης εξάλλου εκτίμησε ότι παρότι η προθεσμία για την εξέταση των παραπάνω λήγει στις 28 Ιουνίου, το διάστημα είναι επαρκές, «εφόσον θα υπάρχουν συνεδριάσεις σε εβδομαδιαία βάση και όχι μία-δύο. Μας αρκεί».