Συνεντεύξεις

Αννέτα Καββαδία: Έχουν καταγραφεί σαφέστατα οι ευθύνες για το Ντυνάν

Ο Μ. Βορίδης «βάφτισε» ιδιωτική κλινική το Ερρίκος Ντυνάν, ο Αδ. Γεωργιάδης «παραίτησε» το ΔΣ με απαίτηση Σάλλα, επί χρόνια δεκάδες εκατομμύρια χάνονταν από δωρεάν νοσηλείες, το πόρισμα καταγράφει σαφέστατα τις πολιτικές ευθύνες, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Για το Ερρίκος Ντυνάν «έχουν καταγραφεί ευκρινέστατα οι πολιτικές ευθύνες, από εκεί και πέρα η Εξεταστική μπορεί να φτάσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, να σταλεί το πόρισμα στις εισαγγελικές Αρχές για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση», είπε η κ. Καββαδία, «για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών».

«Δεν είναι αρμοδιότητα της Εξεταστικής να προτείνει Προανακριτική Επιτροπή, είναι θέμα Ολομέλειας. Μία τέτοια απόφαση μπορεί να προκύψει από την στιγμή που η Δικαιοσύνη θα ανακαλύψει ευρήματα, θα πέσει πάνω σε πολιτικά πρόσωπα. Ας μην βιάζονται διάφοροι, υπάρχουν βήματα, διάκριση εξουσιών», όπως τόνισε.

Αναφερόμενη σε όσα έγιναν στο Ερρίκος Ντυνάν, η ίδια θύμισε ενδεικτικά ότι «την περίοδο 2005-2009 το συσσωρευμένο κόστος της δωρεάν νοσηλείας ανήλθε σε 33,6 εκατ. ευρώ … είναι ενδεικτικότατο».

«Από το 2007 ως το 2010», συνέχισε, «για 51 μόνο περιπτώσεις δωρεάν νοσηλείας φέρεται να υπέστη το Ερρίκος Ντυνάν ζημία 1.741.000 ευρώ … για περίπου 8.000 περιπτώσεις ο έλεγχος κρίθηκε ανέφικτος, οπότε η ανακριτική έρευνα επικεντρώθηκε σε περιπτώσεις με ποσά από 3.000 ευρώ και πάνω».

«Αν και ήταν κοινωφελές ίδρυμα, το Ερρίκος Ντυνάν πουλήθηκε ως μη κοινωφελές, με νομοθετική παρέμβαση Βορίδη, “βαφτίστηκε” ιδιωτική κλινική. Είναι δεδομένο ότι επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη “παραίτησαν” το προηγούμενο ΔΣ, γιατί το απαίτησε ο κ. Σάλλας της Τράπεζας Πειραιώς», είπε η κ. Καββαδία.

Πηγή: Στο κόκκινο