Συνεντεύξεις

Ανδρέας Ξανθός: Προβληματικά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά σε όλες τις μείζονες κρίσεις

«Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει ισχυρή κρατική παρουσία σε κανένα τομέα, προτιμά τους ιδιώτες»
Από τις φωτιές που κατέστρεψαν σπίτια και δέντρα σε Πεντέλη και Παλλήνη μέχρι τα νοσοκομεία που ασφυκτιούν από το σφοδρό κύμα της πανδημίας εν μέσω καλοκαιριού, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει σε κανέναν τομέα ισχυρή παρουσία του κράτους, εκτιμά ο Ανδρέας Ξανθός.
Μιλώντας Στο Κόκκινο και στους Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Τζούλυ Τσίγκα, έκανε λόγο για προβληματικά αντανακλαστικά σε όλες τις μείζονες κρίσεις .
«Οι καταστροφικές φωτιές τα τελευταία χρόνια δείχνουν την ανάγκη μιας άλλης οργάνωσης, ενός επικαιροποιημένου σχεδίου. Όμως η κυβέρνηση και εδώ δείχνει προβληματικά αντανακλαστικά, γιατί έχουμε να κάνουμε σε όλα τα θέματα με μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη» τόνισε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Σε ό,τι αφορά την πανδημία κορονοϊού και την τεράστια διασπορά του ιού τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε λόγο για μια «υγειονομική τραγωδία σε εξέλιξη» ενώ η κυβέρνηση έδωσε πρόωρο σήμα λήξης της πανδημίας. Υπογράμμισε, δε, πως πρόκειται και για ευρωπαϊκό φαινόμενο, καθώς στην Ευρώπη κυριαρχούν οι συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές.