Βίντεο

Αλέξης Χαρίτσης: Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το σ/ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

🔴 Αυτό που φάνηκε με το ‘καλημέρα’ και επιβεβαιώνεται συνεχώς με τις καταθέσεις των μαρτύρων, είναι η εργώδης προσπάθεια συγκάλυψης από πλευράς κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη

⭕ Ό,τι και να κάνουν, όσες μεθοδεύσεις και αν χρησιμοποιήσουν, όσες προσπάθειες συσκότισης κι αν επιχειρήσουν, σε όση χυδαιότητα κι αν καταφύγουν όπως πράττει το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, τελικά η αλήθεια θα λάμψει. Το ζητάνε οι οικογένειες των θυμάτων. Το ζητάει η ελληνική κοινωνία.
🔴 Πολύ κακό για το τίποτα από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τους αγρότες. Προσωρινά μπαλώματα και στάχτη στα μάτια ενδεικτικά της απουσίας ενός στοιχειώδους σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.
⭕ Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης: Δίνουμε ένα τυράκι για να εκτονωθεί η κατάσταση, να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, και να κρύψουμε τα πραγματικά προβλήματα κάτω από το χαλί.
🔴 Οι κινητοποιήσεις των παραγωγών είναι δίκαιες γιατί εκφράζουν την αγωνία της επιβίωσης. Δίνουν έναν αγώνα υπαρξιακό.
⭕ Και η Νέα Αριστερά είναι στο πλευρό τους. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους, τους καλούμε να συνεχίσουν, να μην υποκύψουν στην καταστολή και στην εξαγορά. Γιατί η διεκδίκησή τους αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Αφορά το μέλλον της χώρας. Τη διατροφική της επάρκεια, την οικονομική της βιωσιμότητα, το αναπτυξιακό της μέλλον, τη δυνατότητα να έχουμε μια χώρα με ζωντανή και παραγωγική ύπαιθρο.
⭕ Εμείς θα επιμείνουμε στην ανάγκη για ένα Εθνικό Σχέδιο για την Γεωργία. Που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του Έλληνα αγρότη και την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών. Που θα συνδέει την αγροτική παραγωγή με τις τεράστιες δυνατότητες που δημιουργούν οι δύο μεγάλες επαναστάσεις της εποχής μας: η περιβαλλοντική και η ψηφιακή.
➡️ Για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με περιβαλλοντικά βιώσιμες καλλιέργειες και παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.
➡️ Για να είναι η ελληνική αγροτική παραγωγή ανταγωνιστική στο διεθνές περιβάλλον.

➡️ Για να είναι διασφαλισμένη η επισιτιστική ασφάλεια της κοινωνίας.