Βίντεο

Αλέξης Χαρίτσης: Η πολιτική μετράει, η πολιτική επιστρέφει

Το μείζον είναι το πολιτικό μήνυμα της Νέας Αριστεράς να φτάσει στους πολίτες.
Είναι εξαιρετικά κρίσιμο σε αυτές τις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά, μια πολιτική δύναμη με πολύ λίγους μήνες ζωής που θέλει να παίξει κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας να στείλει ένα σαφές μήνυμα: Ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, μαχητική, αξιόπιστη, αριστερή, εναλλακτική πρόταση.
Αυτό ζητάνε σήμερα οι πολίτες απέναντι στην αλαζονεία και τη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη.
Το κόμμα του κύριου Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο με την Αριστερά. Μετά τη μετάλλαξη που έχει υποστεί είναι ένα κόμμα στο οποίο δεν μπορεί να ξέρουν οι πολίτες τις τους ξημερώνει την επόμενη μέρα.
Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται, οι πολιτικές θέσεις σε μια σειρά από ζητήματα- όπως το φορολογικό, τα εργασιακά η εξωτερική πολιτική- δείχνουν έναν πολιτικό σχηματισμό ιδεολογικά άμορφο που δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις προσδοκίες του κόσμου που ρωτά τι θα γίνει την επόμενη μέρα.
Έχουμε μια κοινωνία που έχει μπλοκάρει γιατί δεν συζητάμε τα μεγάλα πραγματικά ζητήματα.
Ξεκινάει η τουριστική περίοδος με 80.000 κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό, γιατί επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε αυτό που ονομάζουμε “ατμομηχανή” της οικονομίας.
Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ας πάει να τα πει στους νέους που δουλεύουν στα νησιά 7 ημέρες την εβδομάδα 12 ώρες για ένα πενιχρό μεροκάματο.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει λευκή επιταγή να κάνει ό,τι θέλει.
Η αντιπολίτευση είναι από τη μια ιδεολογικά άμορφη στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται από αμφισημία και στρατηγική αμηχανία. Δε μπορούν να προσφέρουν εναλλακτική στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη.
Μας ενδιαφέρει και ένας άλλος κόσμος που δεν είναι ορατός. Που απέχει από τις εκλογές.
Τα τελευταία 20 χρόνια από το εκλογικό σώμα έχουν χαθεί 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Δεν συμμετέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν θα αλλάξει η ζωή τους μέσα από αυτό.
Εμείς απευθυνόμαστε σε αυτούς που θεωρούν ότι η πολιτική δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους.
Στη Νέα Αριστερά λέμε ότι η πολιτική μετράει, η πολιτική επιστρέφει. Θέλουμε να ξαναδώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στην πολιτική αντιπαράθεση.
Η αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη και τη δεξιά είναι στρατηγική αντιπαράθεση. Απέναντι στο σχέδιο της δεξιάς πρέπει να υπάρχει αντιπαραθετικό σχέδιο.
Τη στηρίξαμε και τη στηρίζουμε τη Συμφωνία που απέδειξε ότι τα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική λύνονται με διπλωματία και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Σήμερα έγινε το αδιανόητο στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό, ο κύριος Βορίδης υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, άρα μέσα στο Μαξίμου, και η κυρία Μπακογιάννη, πρώην υπουργός εξωτερικών, μας είπαν, ο μεν πρώτος ότι δεν θα φέρουμε τα μνημόνια προς κύρωση γιατί η Συμφωνία είναι προβληματική και η δε κυρία Μπακογιάννη ότι κακώς δεν έχει γίνει η κύρωση και έπρεπε τα τρία μνημόνια να είχαν έρθει νωρίτερα.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την επικίνδυνη τυχοδιωκτική στάση που κρατά από το 2018, τότε που ως αντιπολίτευση φόραγε τις περικεφαλαίες έως και σήμερα που κωλυσιεργεί εσκεμμένα την εφαρμογή της Συμφωνίας. Σήμερα βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας τα οποία δεν έχει φέρει εδώ και πέντε χρόνια, να απαιτήσει την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή είναι η μόνη λύση για να υπάρχει ειρήνη, σταθερότητα και καλή γειτονία στην περιοχή μας.
Η συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ