Βίντεο

Αλέξης Χαρίτσης: «Η πολιτική κουβέντα πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους και όχι με όρους reality και ποδοσφαιρικών μεταγραφών»

Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι χρειάζεται να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Προφανώς για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο των δυνάμεων της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων.
Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ηγεσίες, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, που αφενός η μία κάνει πολιτική με όρους lifestyle και τηλεοπτικού reality και η άλλη κάνει πολιτική με όρους ποδοσφαιρικών μεταγραφών.
Δεν μπορεί τη μία μέρα ο κύριος Ανδρουλάκης να πηγαίνει -και σωστά- στον κύριο Ράμμο και στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί, γιατί ήταν πράγματι θύμα του σκανδάλου των υποκλοπών, και την επόμενη μέρα να ανακοινώνει ως υποψήφιο τον κύριο Ζαγοράκη.
Ο οποίος δεν ήταν απλώς και μόνο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ήταν ένας από τους 17 ευρωβουλευτές που είχαν καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο το αντιψήφισμα, το οποίο έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κράτους δικαίου στην Ελλάδα και ότι πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Και τώρα κατεβαίνει από τον επικεφαλής ενός κόμματος που ήταν ο ίδιος θύμα στην υπόθεση των υποκλοπών;
Είναι δυνατόν να ξαναγυρνάμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50;
Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της βίας στα σχολεία;
Με τιμωρητική λογική και με τις πενθήμερες αποβολές τις οποίες προσπαθεί να επαναφέρει το Υπουργείο Παιδείας;
Αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη για το πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα βίας;
Υπάρχει από τη μεριά της κυβέρνησης μια λογική ποινικού λαϊκισμού η οποία επικρατεί σε όλα τα θέματα: Τα φαινόμενα της βίας, της παρανομίας και της παραβατικότητας, θα τα αντιμετωπίσουμε με όσο το δυνατόν πιο αυστηρές ποινές.
Αυτή η λογική του ποινικού λαϊκισμού έχει αποτύχει παταγωδώς διεθνώς.
Είναι μια λογική η οποία μπορεί να “χαϊδεύει αυτιά”, και κυρίως ακροδεξιά αυτιά, τα οποία τα χρειάζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δυστυχώς δεν λύνει ένα πολύ σύνθετο κοινωνικό ζήτημα, το οποίο έχει πάρα πολλές προεκτάσεις και πάρα πολλές πτυχές, και θα έπρεπε να το δούμε στη συνθετότητά του και στην ολότητά του, και κυρίως να το δούμε με κοινωνικούς όρους.
Θα παρέμβει εισαγγελέας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Τερεζάκη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, ο οποίος ουσιαστικά ομολογεί ότι ήταν παραποιημένα τα ηχητικά σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών;
Είναι ζήτημα τιμής για την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία και εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και προς την πολιτεία να αποδοθεί δικαιοσύνη.
📺 Ζωντανά η συνέντευξη στο OPEN και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά