Συνεντεύξεις

Αλέξης Χαρίτσης: Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης τρέχει ασθμαίνοντας για να βγει δεύτερος

Συνέντευξη στο ρ/φ News 24/7 Radio 88,6 και το δημοσιογράφο Vasilis Skouris. news247.gr

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης τρέχει ασθμαίνοντας για να βγει δεύτερος. Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νέα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να τα ψηφίσει».

➜ Τα μέτρα αυτά δεν είναι προεκλογικές παροχές αλλά γίνονται με ορίζοντα τετραετίας και συγκροτούν το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. Αποκαθιστούν τις αδικίες που δημιούργησε η κρίση και είναι πλήρως κοστολογημένα, εντός του δημοσιονομικού χώρου που έχουμε δημιουργήσει. Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε λογικές δημοσιονομικού εκτροχιασμού των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

➜ Η ουσία της υπόθεσης Κυμπουρόπουλου είναι το ποιος έκανε παρεμβάσεις υπέρ των ατόμων με αναπηρία και ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για χάρες και επιδόματα. Δύο κόσμοι συγκρούονται και εδώ: η προσπάθεια της Ελληνική Κυβέρνηση να δημιουργήσει δομές στήριξης των αναπήρων και ο κοινωνικός δαρβινισμός της ΝΔ. Την ίδια μέρα εμείς ανακοινώσαμε ειδικό πρόγραμμα για τη δημιουργία μπάρας πρόσβασης και χώρων υγιεινής για άτομα με αναπηρία σε όλα τα σχολεία της χώρας.

➜ Το βασικό μήνυμα των ισπανικών εκλογών είναι η καταβαράθρωση της πάλαι ποτέ πανίσχυρης δεξιάς. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ενισχύθηκε γιατί έκανε αριστερή στροφή, συγκρούστηκε με τη δεξιά και εφάρμοσε αριστερές πολιτικές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποφύγει την πασοκοποίηση η σοσιαλδημοκρατία.

➜ Στην ίδια κατεύθυνση, οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας δεν είναι ένα προεκλογικό τρικ, αντικατοπτρίζουν βαθιές κοινωνικές διεργασίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών.

➜ Έχουμε ανακοινώσει τριετές πρόγραμμα στοχευμένων προσλήψεων για την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης που ξεκινά από φέτος. Λύσαμε το πρόβλημα με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, αντιμετωπίζουμε τις αδικίες σε βάρος των συμβασιούχων. Σύντομα θα ανακοινώσουμε μέτρα για τις σχολικές καθαρίστριες. Η ΝΔ θέλει την επαναφορά του κανόνα 1/5, το πάγωμα των προσλήψεων και την εκχώρηση των υπηρεσιών του δημοσίου σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης καλεσμένος στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" με τον Βασίλη Σκουρή

Posted by news247.gr on Thursday, May 2, 2019

Πηγές: Σελίδα του Αλέξη Χαρίτση στο FacebookNews247