Βίντεο

Αλέξης Χαρίτσης: Εμείς παραμένουμε στην όχθη της Αριστεράς

Εμείς παραμένουμε στην όχθη της Αριστεράς. Άλλοι είναι αυτοί που κάνουν πολιτική με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις παραδόσεις, ούτε με το ήθος ούτε με την αξία αλλά ούτε και με την αγωνία του κόσμου της αριστεράς για το αύριο.
Δεν είναι εμφύλιος της αριστεράς. Εδώ έχουμε ένα σύστημα το οποίο έχει δημιουργηθεί, το οποίο συκοφαντεί, το οποίο λασπολογεί, το οποίο προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κάνει πολιτική.
Ο κ. Κασσελάκης μπορεί να έχει μάθει αλλιώς στην Αμερική. Εδώ δεν περνάει ο τραμπισμός και κυρίως δεν περνάει στον κόσμο της αριστεράς, στον κόσμο τον προοδευτικό.
Είναι αθλιότητες και έχει καταφέρει ο κ. Κασσελάκης με αυτές τις αθλιότητες να μετατοπίσει όλη την συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα της πραγματικής κοινωνίας λίγες μέρες πριν από τις εκλογές.
Είμαστε περήφανοι γιατί η Νέα Αριστερά σε αυτή την προεκλογική περίοδο έβαλε στη συζήτηση τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Έβαλε στη συζήτηση αυτά που καίνε την κοινωνία.
Αυτό που είδα δεν ήταν πόθεν έσχες ήταν ένα εξελόφυλλο. Και αυτό το οποίο είδα τις επόμενες ημέρες είναι ότι την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία δεν ξέρει πως θα βγάλει το μήνα, που έχει να αντιμετωπίσει την κρίση του ρεύματος, της ακρίβειας, των νοσοκομείων να βλέπει γύρω της να γίνεται μια συζήτηση, ένας χορός εκατομμυρίων για το αν ο Πρωθυπουργός ή ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει περισσότερα ακίνητα, έχει περισσότερα ακριβά αυτοκίνητα, έχει περισσότερα εισοδήματα είναι προκλητικό για την κοινωνία
Ο κ. Κασσελάκης έκανε την επιλογή να γύρισε την ατζέντα εκεί που βολεύει τον κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό μίλησα για την βολική αντιπολίτευση του κ. Κασσελάκη στον κ. Μητσοτάκη . Αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να τον είχε εφεύρει ο κ. Μητσοτάκης. Τρίβει τα χέρια του ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την εξέλιξη. Ποιος; Ο πρόεδρος του πιο χρεοκοπημένου κόμματος στην Ευρώπη που χρωστάει 500 εκ.. Αυτό αποτελεί ντροπή για την ελληνική κοινωνία η οποία περνάει όλες αυτές τις δυσκολίες. Και απέναντι σε αυτό έχουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία στρέφει τη συζήτηση στο ζήτημα του πόθεν έσχες. Και αντι να δώσει τα στοιχεία, γιατί όντως είναι ζήτημα διαφάνειας. Είναι ζήτημα θεσμικής αλλά και ηθικής υποχρέωσης προς την κοινωνία να υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά των πολιτικών προσώπων. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Αυτό που ζούμε δεν είναι πολιτική. Αυτός είναι σκυλοκαυγάς ο όποιος δεν αφορά την κοινωνία. Είναι τραμπισμός που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική παράδοση του τόπου μας. Και βεβαίως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πολιτική παράδοση της Αριστεράς. Επειδή ακριβώς έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές οι οποίες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, είναι ευρωεκλογές στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης μαζί με την κ. Φον ντερ Λάειν ετοιμάζονται την επόμενη μέρα να συμμαχίσουν με την ακροδεξιά με την κ. Λεπέν και με την κ. Μελόνι. Αυτό έχουμε μπροστά μας. Και μην ξυπνήσουμε τη Δευτέρα το πρωί έκπληκτοι να πούμε τι μας έτυχε καλούμε λοιπόν εμείς τους πολίτες να πάρουν πάρα πολύ στα σοβαρά την ψήφο τους στην κάλπη της 9 Ιουνίου.
Πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες και πρέπει να στηρίξουν εκείνη την πολιτική δύναμη η οποία μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσεις τις εξελίξεις στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Και αυτή η δύναμη δεν είναι άλλη από τη Νέα Αριστερά.