Βίντεο

Νάσος Ηλιόπουλος: Εσείς θα δίνατε 29 μισθούς για 35 αναμνηστικές πλακέτες;

Η φετινή διοργάνωση του ράλλυ Ακρόπολις ήταν άλλο ένα πάρτι απευθείας αναθέσεων. Ένα μόνο παράδειγμα: Εταιρία πήρε 22.500 ευρώ για την κατασκευή 35 αναμνηστικών, το ακόμα καλύτερο είναι ότι η επίσημη λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρείας είναι η “εμπορία φρούτων.
Όταν μιλάμε όμως για 22.500 ευρώ μιλάμε για 29 μισθούς ενός πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού.
Στην συγκεκριμένη διοργάνωση μια σειρά έργων είχαν ετοιμαστεί πριν καν κλείσει ο διαγωνισμός για το ποιος θα πάρει τελικά το έργο.
Πως έγιναν αυτά τα έργα και ποιος τα πλήρωσε τελικά;
Προφανώς ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού ο κ. Βρούτσης δεν απάντησε τίποτα επί της ουσίας.
Είναι όμως καθαρό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στήσει έναν μηχανισμό λεηλασίας. Λεηλασία που αφορά τόσο τον δημόσιο πλούτο όσο και τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η διαγραφή Σαλμά από την ΝΔ επανέφερε την υπόθεση με τον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού για τα κυλικεία στους αρχαιολογικούς χώρους.
Ένας διαγωνισμός που αφορούσε 100 αρχαιολογικούς χώρους και στον οποίο “διαγωνισμό” υπήρχε μόνο μία συμμετοχή από θυγατρική της “Γρηγόρης μικρογεύματα”.
Η εταιρεία αφού πήρε τον διαγωνισμό έχει κρατήσει κάποιους χώρους και τους υπόλοιπους τους μισθώνει σε τρίτους ιδιώτες. Ο ορισμός της απάτης και του τζάμπα χρήματος και η καλύτερη απάντηση στα ψέματα Μενδώνη ότι το θέμα ήταν “η ποιότητα στα κυλικεία”.
Κρίσιμη υπενθύμιση: στην επιτροπή που αποφάσισε για τον διαγωνισμό ήταν υπάλληλος που προφυλακίστηκε για το κύκλωμα εκβιασμών. Μάλιστα το υπουργείο φρόντισε να γίνουν αλλαγές έτσι ώστε η συγκεκριμένη υπάλληλος να γίνει τακτικό μέλος.
Είναι φανερό ότι η ΝΔ στην λειτουργία του project “γαλάζιες ακρίδες 2.0”, υλοποιεί μια κανονική λεηλασία των δημοσίων πόρων. Μόνος δρόμος να φύγουν.
ΥΓ. Η κα Μενδώνη είχε ερωτηθεί στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την Νέα Αριστερά για την συγκεκριμένη υπόθεση, οι απαντήσεις όπως συνήθως ήταν απλά αστείες.