Βίντεο

Η Έφη Αχτσιόγλου στο Open

➥ O #Παύλος #Φύσσας έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά του φασισμού και η μητέρα του ζωντανή ενσάρκωση της μάνας και του αγώνα ενάντια στον φασισμό και σε κάθε μορφής αδικία. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, συλλογική οργάνωση και δράση όλων των πολιτών για να διεκδικούν με δημοκρατικό τρόπο δικαιώματα και βελτίωση της ζωής τους. Αυτή είναι η μέθοδος για να κρυφτεί το φίδι και πάλι στην τρύπα.
➥ Αυτό που συμβαίνει στην αξιωματική #αντιπολίτευση τον τελευταίο έναν χρόνο είναι απόλυτος εκφυλισμός.
➥ Εδώ και έναν χρόνο δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στον τόπο, δεν πιέζεται ο κ. Μητσοτάκης, ενώ συμβαίνουν ακραία φαινόμενα στην ελληνική κοινωνία: η #ακρίβεια, η τελευταία θέση στον πραγματικό μισθό, η τρίτη θέση στην υλική στέρηση των πολιτών και η αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες, η κατάσταση με τις #Τράπεζες, με το κόστος των δανείων, με τον εγκλωβισμό των πολιτών και τις πτωχεύσεις.Όλα αυτά την ώρα που πλουτίζουν ελάχιστες εταιρείες διαρκώς, μέσα από φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις που τους κάνει η ΝΔ.
➥ Η συγκρότηση της Νέα Αριστερά ήταν μία απόφαση ευθύνης. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το κόμμα αυτό όπως το γνωρίζαμε, το οποίο είχε συγκεκριμένες αρχές, είχε πλαίσιο, στρατηγική, πολιτικό περιεχόμενο και έναν τρόπο λειτουργίας. Η Νέα Αριστερά ασκεί επίμονη, μεθοδική και μαχητική αριστερή αντιπολίτευση καθημερινά στη Βουλή.
➥ Στον πολιτικό #διάλογο είμαστε πάντα ανοιχτοί. Οι πολιτικές συνεργασίες πρέπει να προκύπτουν στη βάση πολιτικών και προγραμματικών θέσεων, όχι στη βάση ατομικών διαπραγματεύσεων.