Βίντεο

Έφη Αχτσιόγλου: Οι δύο Ελλάδες της ΝΔ, φτωχοποίηση των εργαζομένων και έκρηξη κερδών

➥ Ένας νεοδιόριστος #εκπαιδευτικός καλείται να βιοποριστεί με καθαρό μισθό 776 ευρώ.
➥ Oι αποδοχές των διευθυνόντων συμβούλων στις 25 μεγάλες εταιρείες ξεπέρασαν το 2023 τα 1,5 εκατ. ευρώ, όπως και οι συνολικές #αμοιβές διευθυνόντων συμβούλων στις 4 συστημικές τράπεζες, οι οποίες σημειώνουν πάνω από 1 δισ. #κέρδη η καθεμιά τα τελευταία 3 χρόνια.
➥ Οι πολιτικές της ΝΔ έχουν οδηγήσει στη μείωση του πραγματικού #μισθού στην Ελλάδα, στην τελευταία θέση στην ΕΕ την αγοραστική δύναμη του ωρομισθίου, στην προτελευταία θέση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης, σε υπερπενταπλασιασμό τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών.
➥ Η κυβέρνηση άφησε κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη την αγορά. Με εταιρείες να κερδοσκοπούν ασύστολα στην ενέργεια, στη διύλιση, στα σούπερ-μάρκετ. Έκανε φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και επέβαλλε οριζόντιο φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες. Με τον ΦΠΑ, εν μέσω πληθωριστικής κρίσης, αφαιμάζει κυριολεκτικά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
➥ Στην #υγεία αυξήθηκε ραγδαία το ποσοστό όσων δεν μπορούν να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες, ενώ οι πολίτες πληρώνουν απ’ την τσέπη τους τα περισσότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη και η κυβέρνηση αύξησε τις τιμές των φαρμάκων.