Βίντεο

Η Έφη Αχτσιόγλου στην ολομέλεια της Βουλής

❗Nα αποσυρθούν οι κατάπτυστες τροπολογίες που η κυβέρνηση κατέθεσε νύχτα, τόσο για το κλείσιμο της #ΛΑΡΚΟ όσο και για τη λειτουργία της ΤτΕ εν είδει εισαγγελέα στις περιπτώσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών.
▶︎ H ΝΔ με την κατάπτυστη τροπολογία για το κλείσιμο της #ΛΑΡΚΟ επιχείρησε να παρέμβει σε ανοιχτή δίκη, όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν την προστασία των θέσεων εργασίας τους απέναντι στην εργοδότρια εταιρεία. Πρόκειται για πρωτοφανή παρέμβαση στη δικαιοσύνη, για κατάχρηση εξουσίας και αντεργατική μεθόδευση
▶︎ Η τροπολογία για τις #τράπεζες προβλέπει πως όταν υπάρχει δίωξη για απιστία τραπεζικών στελεχών, για δάνεια και αναδιαρθρώσεις δανείων, και ενώ έχει αναλάβει έργο ο εισαγγελέας, θα παρεμβαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος και θα καταθέτει έκθεση που θα λέει η ίδια η ΤτΕ αν υπάρχει παραβίαση ή όχι. Βάζετε την ΤτΕ σε ρόλο εισαγγελέα. Είστε σοβαροί; Δεν φτάνει που το 2019 νομοθετήσατε ότι για την απιστία των τραπεζικών στελεχών η δίωξη θα γίνεται και η δίκη θα προχωράει μόνο αν η ίδια η τράπεζα θέλει να διώξει τα στελέχη της για τα θαλασσοδάνεια και τα δάνεια με αέρα που δίνει, έρχεστε τώρα να πείτε ότι ακόμα και στην περίπτωση που θα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας θα μπαίνει πάλι η ΤτΕ για να κρίνει η ίδια αν υπάρχει αδίκημα. Σε ποιο επίπεδο θα φτάσει αυτή η ανήκουστη παρέμβαση στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη και στη διάκριση των λειτουργιών; Αυτά είναι πρωτοφανή και αντισυνταγματικά.