Βίντεο

Νίκος Βούτσης: Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να είναι πρώτο κόμμα

⚡Πολιτική αντιπαράθεση στο MEGA με τον υποψήφιο στο Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υποψήφιο στη Β Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χρήστο Σαλαλέ. Με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα, Ντίνο Σιωμόπουλο και Θανάση Φουσκίδη συζητήσαμε για τα προγράμματα των κομμάτων και το οικονομικό τους κόστος, την ανάγκη επαναδιατύπωσης, υπέρ της κοινωνίας, των κωδικών του Ταμείου Ανάκαμψης, την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη ρεαλιστική δυνατότητα συγκρότησης εναλλακτικής προοδευτικής κυβέρνησης αμέσως μετά την Κυριακή των εκλογών της 21ης Μαΐου.
🔥Υπενθύμισα στον κ. Σκυλακάκη την άποψη που εξέφραζε και υποστήριζε με σθένος “πως το μαξιλάρι των 37 δις. που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αχρείαστο”.
🔴Αναφερθήκαμε στους κοινούς τόπους που υπάρχουν στα κατατεθειμένα τις τελευταίες βδομάδες προγράμματα από τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
🟥Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνεται προς όλες τις δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και προς τον προοδευτικό κόσμο της εργασίας και της νεολαίας.
♦Κατά τα άλλα, οι ηγεσίες των κομμάτων εκτίθενται, με την καλή και την κακή έννοια. Την αποτίμηση και τη διαμόρφωση των όρων για την προοδευτική διακυβέρνηση, θα την κάνουμε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.
👉Για λόγους βιωσιμότητας και σταθερότητας της προοδευτικής κυβέρνησης, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να είναι 1ο κόμμα ως ραχοκοκαλιά, γιατί δεν υπάρχει ακόμα βιωμένη η κουλτούρα της απλής αναλογικής, που θα επέτρεπε μόνο αριθμητικές προσεγγίσεις.