Ηχητικό

Νίκος Βούτσης: Δικαιοσύνη παντού για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω

Την ικανοποίησή του για το κλίμα που διαπιστώνει στις περιοδείες του στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας εξέφρασε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας συγκεφαλαίωσε το διακύβευμα των εκλογών στην φράση «Δικαιοσύνη παντού για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αξιοποίησε όλες τις κρίσεις για να προχωρήσει το πρόγραμμά της πολύ κρίσιμους τομείς».

«Ήταν όλες μεταρρυθμίσεις υπέρ των ολίγων, έγιναν μέσα σε ντιλαρίσματα σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης, απευθύνοντας και μία δραματική προειδοποίηση: «πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε, γιατί οι μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση κινδυνεύουν να καταστούν μη ανατάξιμες», είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «επεξεργασμένο, κοστολογημένο, καλύτερο από κάθε άλλη φορά».

Ο κύριος Βούτσης εξήρε τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα. «Τα νέα παιδιά που γέμισαν την Αριστοτέλους για το νερό ή μάζεψαν χιλιάδες υπογραφές για να μη γίνει Αθήνα ξέφραγο αμπέλι AirBnB είναι αταξινόμητα και ακηδευμόνετα, έχουν τις δικές τους προσεγγίσεις, επισήμανε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κυριαρχία των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «κινδυνεύουμε να γίνουμε γαλατικό χωριό ξανά, να είμαστε η μόνη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη».

(ΜΕΡΟΣ A)

(ΜΕΡΟΣ Β)