Ηχητικό

Νίκος Βούτσης: Πένθος, θλίψη και οργή (ηχητικό)

• Αναπάντητα μένουν προσώρας, τα δραματικά ερωτήματα που τίθενται από την κοινωνία και τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων της τραγωδίας.
• Τεράστιες οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, πολύ πέραν του προσωπικού «ανθρώπινου λάθους», για την πλήρη έλλειψη ασφάλειας και στοιχειωδών δικλείδων εκσυγχρονισμού που οδήγησαν σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.
• Καταρρέει, για μία ακόμα φορά, η διευρυμένη και πραγματική έννοια της ασφάλειας των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στις κρατικές ευθύνες για την εξυπηρέτηση αυτού του αισθήματος.
• Ακόμα και σε ανθρώπινους χειρισμούς υπάρχουν πολλαπλές δικλείδες ασφάλειας πέραν του γεγονότος ότι εδώ και χρόνια θα έπρεπε να λειτουργούν οι προβλεπόμενοι αυτοματισμοί, οι φωτοσημάνσεις και οι πρόνοιες τηλεματικής λειτουργίας.
• Ανατριχιαστική η προκήρυξη που μόλις χθες αναρτήθηκε στη Διαύγεια για προσλήψεις 72 συμβασιούχων σταθμαρχών. Διοικητική πράξη που επιβεβαιώνει απολύτως τη δραματική κατάσταση και τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν επισημάνει τεκμηριωμένα για τον Οργανισμό οι συνδικαλιστές αλλά και με εκθέσεις τους στελέχη και Αρχές, ελληνικές και ευρωπαϊκές.
Συνέντευξη ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 και τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο.