Ηχητικό

Πάνος Σκουρλέτης: Γυρνάμε ουσιαστικά σε μια εποχή κουπονιών σίτισης (ηχητικό)

• Άκουσα στο δελτίο ειδήσεων του Real fm, στον οποίο και μίλησα στη συνέχεια, στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, ότι είναι αρκετές χιλιάδες οι αιτήσεις των πολιτών για το market pass. Που καταντήσαμε. Δείχνει την ανέχεια και τη δυσκολία στην οποία έχει φτάσει ο κόσμος. Γυρνάμε ουσιαστικά σε μια εποχή κουπονιών σίτισης. Κι αυτός που δεν έχει για να κάνει αγορές τι γίνεται;

• Προφανώς δεν είμαι ο πιο αρμόδιος να ερμηνεύσω τους λόγους που έκαναν τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή να αποφασίσει να μη συμμετάσχει στις εκλογές. Ωστόσο, γεννιούνται δεύτερες σκέψεις και επιδέχεται πολλές ερμηνείες η στάση του. Πάντως δεν είναι μια κίνηση συσπείρωσης της ΝΔ, δεν νομίζω να ήταν ευχαριστημένος ο κ. Μητσοτάκης διαβάζοντας αυτή την είδηση. Αν κανείς είναι νεοδημοκράτης και κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη για μια μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, δεν δίνει το καλύτερο σήμα αυτή η κίνηση.

• Σήμερα η διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στη στρατηγική που επιδιώκει να βγει από τις όποιες εκλογές, τις πρώτες, τις δεύτερες, μια αυτοδύναμη, μονοκομματική κυβέρνηση, αυτό δηλαδή που υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη στρατηγική που έχει διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας και έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, των κυβερνήσεων συνεργασίας. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Η δική μας στρατηγική μπορεί να υπηρετηθεί καλύτερα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα, κάτι που θεωρώ ότι θα συμβεί.