Βίντεο

Δημήτρης Βίτσας: Επιδιώκουμε κυβέρνηση συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές (βίντεο)

«ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ERT NEWS».

«… Στην Τουρκία δείξαμε το ανθρώπινό μας πρόσωπο. Πράξαμε πολύ καλά ως ελληνικός λαός και ως κυβέρνηση- αντιπολίτευση που δείξαμε με το μέγιστο δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό. Έχουμε περάσει πολλά κι εμείς ως χώρα και γι΄αυτό πρέπει να δείχνουμε – και το κάνουμε- την αγάπη μας στους γείτονες. Βέβαια οι συνθήκες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν εξαρτώνται από την αλληλεγγύη των λαών, αλλά από τις ευρύτερες στοχεύσεις που έχει στην περιοχή η κάθε χώρα. Είναι σαφές ότι θα θέλαμε η συνεργασία μας σε επίπεδο κοινωνίας και οικονομίας να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες γειτονίας στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον βρίσκεται σε πανικό σχετικά με το θέμα των εκλογών. Δε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η δήλωσή του περί αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δώσαμε άμεση απάντηση σε αυτό το θέμα δηλώνοντας ότι δεν μπαίνει , ούτε μπήκε ποτέ από την πλευρά μας τέτοιο ζήτημα. Προσπαθεί μάλλον ο πρωθυπουργός να οχυρώσει τη δική του ήττα και γι΄ αυτό προέβη σε τέτοια δήλωση.

Εμείς αγωνιζόμαστε για να είμαστε πρώτοι το βράδυ των εκλογών και πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε. Θεωρούμε πολιτικά σωστό, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, στην κυβέρνηση να συμμετέχει το πρώτο κόμμα και έτσι να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών σε επίπεδο προγραμματικών συγκλίσεων

Τέλος για το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών είναι επιτακτική η ανάγκη για κατάθεση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με σκοπό την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές προκειμένου να προστατευτούν χιλιάδες ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε απόγνωση…»