Συνεντεύξεις

Γιώργος Ψυχογιός: Η ΝΔ παρέδωσε τους πολίτες στις αυθαιρεσίες των φαντς

📺 Στη Βουλή – Τηλεόραση εφ’ όλης της ύλης.
** Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτεψε την πρώτη κατοικία και φορολόγησε τα funds, η ΝΔ παρέδωσε τους πολίτες στις αυθαιρεσίες τους..
📍 Σημεία από την συνέντευξή μου στην “Πρωινή Επισκόπηση” του Καναλιού της Βουλής με τους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου:
⚫ Είναι δύσκολη η απώλεια του συντρόφου μας Νεκτάριου Σαντορινιού, είχαμε μια στενή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στο προσφυγικό και τη νησιωτικότητα, εκλεγήκαμε μαζί το 2015, βρεθήκαμε σε γειτονικά γραφεία και είχαμε δεσμούς φιλίας και εκτίμησης και μεταξύ μας και οι συνεργάτες μας. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του που πρέπει κι εμείς να στηρίξουμε.
✅ Ο νόμος Σταθάκη-Κατσέλη έδωσε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μπορέσει να πάρει ανάσα και να κρατηθεί όρθιος.
‼️ Η προστασία της πρώτης και της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ήταν προτεραιότητά μας ως κυβέρνηση και το πετύχαμε έχοντας απέναντί μας μια τρόικα που ήθελε απελευθέρωση τους.
👉 Με το Νόμο του 2015 βάλαμε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις στα funds για την υψηλή φορολόγησή τους και κυρίως την προϋπόθεση να υπάρχει συμφωνία του δανειολήπτη βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων του/της, για να προχωρήσει ο διακανονισμός.
⚠️ Όμως έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αφήσει τα funds και τις τράπεζες να λειτουργούν χωρίς έλεγχο, τη στιγμή που το ίδιο το κόμμα της ΝΔ χρωστά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
‼️ Τα 800 εκατομμύρια της κυβέρνησης για την στήριξη των δανειοληπτών είναι κοροϊδία. Αντιστοιχεί στο 0,8% των τιτλοποιημενων δανείων που είναι 90 δις!
🎯 Έχουν κλείσει πολλά καταστήματα τραπεζών στην περιφέρεια και ιδίως στην Κορινθία, οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν κυλιόμενα σε 2 και 3 καταστήματα.
📌 Ο κόσμος ζει στην ανασφάλεια, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί δεν έχουν που να στηριχτούν, ζούμε μια κατάσταση που θυμίζει την περίοδο 2012-2014 αλλά με χειρότερους όρους.
✊ Έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα με την εμπειρία και τα πολλά θετικά που κάναμε ως κυβέρνηση και θα πρέπει να το κωδικοποιήσουμε για να είναι ξεκάθαρο σε όλους.