Συνεντεύξεις

Νίκος Βούτσης: Διχαστική είναι η συστηματική, τα τελευταία χρόνια, προσπάθεια στελεχών της ΝΔ αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για μία αναθεώρηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας

📺Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ATTICA TV και τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Γιώργο Χουδαλάκη.
🎯Ο ύμνος του ΕΑΜ δεν είναι διχαστικός. Διχαστική είναι η συστηματική, τα τελευταία χρόνια, προσπάθεια στελεχών της ΝΔ αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για μία αναθεώρηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας.
🚩Τα τελευταία χρόνια κατεδαφίζονται συστηματικά, μέρα με τη μέρα, κατακτήσεις στους τομείς της εργασίας, της παιδείας, του κοινωνικού κράτους αλλά και στον χώρο του δημόσιου διαλόγου.
👉Η πρωτοφανής σε βάθος, σε εύρος και σε ποιότητα, δημοκρατική εκτροπή που έγινε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παραμένει αναπάντητη. Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί ένα βαρύτατο θεσμικό ολίσθημα που θα ρίξει τη σκιά του στην προεκλογική περίοδο και θα βαρύνει το κλίμα. Ωστόσο παράλληλα θα μετρήσει και στις συνειδήσεις των πολιτών την ώρα της κάλπης.
📹Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι από τη ρητορική και τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ έχει εκλείψει η έννοια της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής αλλά και η ρητή διατύπωση για το ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να βρεθεί στην αντιπολίτευση. Αυτή η στάση δεν υπηρετεί την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.